BUDŽET NOVI-SAZIV STARI: Održana oproštajna 30. sednica SO Sokolac

R. MILOVIĆ

07. 12. 2020. u 21:43

SLUŽBENO je istekao mandat odbornicima SO Sokolac saziva 2016.-2020. godine jer je CIK obelodanio zvanične rezultate novog saziva odbornika.

БУЏЕТ НОВИ-САЗИВ СТАРИ: Одржана опроштајна 30. седница СО Соколац

Foto: R.M.

Ali dok ne polože Zakletvu i ne potpišu Izjavu o prihvatanju mandata, na vlasti su još odbornici starog saziva, pa su time i njihove današnje odluke – punovažne.

Tome se usprotivio Đorđe Radić predsednik Kluba odbornika SNSD, koji će i u naredne četiri godine u SO Sokolac predstavljati SNSD, jer je na listi od sedam saboraca, zauzeo četvrto mesto.

- Ovim se dobilo na vremenu, jer smo ograničeni terminima, skraćenim zbog pomeranja Izbora sa oktobra na novembar 2020.godine. U tome nema ništa spektualno, jer smo usvojili Rebalans budžeta za tekuću i doneli Odluku o nacrtu bužeta za 2021. Godinu u okvirnom iznosu od oko 9,000.000 maraka - kaže za „Novosti“ Milovan Bjelica-Cicko, izabran treći uzastopni put za načelnika Sopkoca.

U minuloj godini iz Budžeta Sokoca dosta se ulagalo u infrastrukturu. Za 350.000 maraka Opština je otkupila radni i poslovni prostor, sad već bivšeg „Famineksa“, a toliko sredstava je koštao i otkup bivšeg hotela „Romanija“površine 2.300 kvadratnih metara.

Ušlo se i u postupak otkupa „Vodovoda Bioštica“, koji je već devet godina u stečaju, za iznos od 1,500.000 maraka, a iz kojeg je jesenac vodu za piće dobilo 800 domaćinstva sa granične međe Sokolac-Rogatica, koji su se vekovima umivali „rosom“i napajali iz čatrnja.

U održavanje 27 km gradskih ulica i 324 km ulica van grada, za potrebe prohodnosti u zimskom periodu ove opštinske visoravni od 870 do 1.500 metara nadmorske visine, utrošiće se 250.000 maraka.

U nedavno završenu ulicu „9.januar“ utrošeno je 700.000 maraka, a u narednoj godini za obogaćivanje ovog prostora utrošiće se još oko 300.000 maraka - rečeno je na 30.sednici SO Sokolac.

Najveći problem Sokocu i dalje predstavlja loša elektro-mreža, zbog čega ponekad i gradske ulice ostaju noću bez rasvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći