BORBA ZA MINJINU ŽIVOTNU ŠANSU: Modriča se pridružila karavanu humanosti

V. Blagojević

24. 11. 2020. u 13:31

NEFORMALNA grupa građana „Poklanjam Modriča“ iz Modriče organizovala je humanitarnu akciju Bazar za „Minjinu šansu“.

БОРБА ЗА МИЊИНУ ЖИВОTНУ ШАНСУ: Moдричa сe придружилa кaрaвaну хумaнoсти

Foto: V. B.

Radi se o akciji prikupljanja sredstva za lečenje trinaestomesečne devojčice Minje Matić iz Kragujevca koja boluje od izuzetno teške neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Za njeno lečenje potrebno je oko dva miliona evra. Kako kažu u organizacija „Poklanjam Modriča“ do sada je prema nezvaničnim informacijma prikupljeno od dobrih ljudi  milion i 300 hiljada evra.


Na Bazaru za „Minjinu šansu“ u Modriči prikupljeno je 4150 maraka. Naime u centru Modriče je svoj prizvode ponudilo je  20 izlagača na nekoliko postavljenih štandova gdje su prodavani razni kolači, rukotvorine koje su radile modričanke, radovi dece iz Dnevnog centra „Sunce Obervalisa“ i Dečijeg vrtića „Naša radost.

Foto: V. B.

 

-Modričani su još jednom pokazali svoju humanost i veliko ljudsko srce. Bazar za „Minjinu šansu“ radio je od 9 do 15 časova i preko 300 modričana je posetilo naše štandove, nešto kupilo ili dalo u gotovom novcu. Ponosna sam na sve ljude koji učestvuju u akciji u Srbiji i Republici Srpskoj. Modriča je i ovaj put kao i bezbroj puta ranije dio karavana humanosti.- rekla nam je organizatorka bazara Sandra Kojić.


Kojićeva kaže da je do sada bazar humanosti prošao kroz desetak gradova u Republici Srpskoj a sledeći su najavljeni u Šamcu, Kozarskoj Dubici i u drugim gradovima širom Srpske. Građani  Srpske mogu pomoći maloj Minji i pozivom na humanitarni bor 1433 i tako donirati po pozivu jednu marku.  

Foto: V. B.

 

Ovu akcijui je pokrenula Humanitarna fondacija ''Budi human – Aleksandar Šapić''. Kao je saopšteno Minjina bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.Sa pet meseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Srećom, postoji genska terapija i Minja je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću. Jedini način izlečenja je lečenje u inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)