IZBODEN NA SMRT: Potraga za migrantima koji su u tuči ubili Jasmina Berovića (36) na Ilidži

O. MATAVULj

19. 11. 2020. u 00:01

SARAJEVSKA policija traga za trojicom nepoznatih migranata, koji su preksinoć ispred kafe bara "Neli" u ilidžanskom naselju Otes nožem ubili Jasmina Berovića (36) iz Hadžića, i ranili dvojicu njegovih prijatelja.

ИЗБОДЕН НА СМРТ: Потрага за мигрантима који су у тучи убили Јасмина Беровића (36) на Илиџи

Foto Avaz

U krvavom obračunu ranjen je Husein Džilić, koji se bori za život, a teško je povređen i Tarik Džamalija. Obojica su hospitalizovana na Klinici za torakalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U MUP Kantona Sarajevo navode da se sve odigralo oko 22.25 časova u Barskoj ulici, kada je došlo do tuče više osoba. Navodno su s jedne strane bila tri migranta, a s druge pet momaka iz Sarajeva.

ŽRTVA Jasmin Berović, Foto Fejsbuk

Dobro upućeni izvori kažu da je do sukoba došlo nakon što migranti nisu želeli da napuste kafe bar "Neli", koji je zbog policijskog sata bio pred zatvaranjem. Počeli su da prave probleme pa je vlasnik kafića u pomoć pozvao brata Jasmina Berovića i prijatelje kako bi migrante izbacili iz kafića.

- Kada su oni stigli došlo je do sukoba i tuče. Obračun se nastavio ispred kafića, a onda je sevnuo nož. Navodno je Berović u jednom trenutku okrenuo leđa nekom od migranata koji ga je izbo nožem - pričaju stanari Barske ulice.

PROTESTI UPLAŠENIH GRAĐANA

Zbog ubistva Jasmina Berovića, građani Ilidže juče su se okupili na mirnom protestu, tražeći od nadležnih da što pre reše problem migranata. Tvrde da je Ilidža prepuna azilanata, i da se nešto hitno mora preduzeti da se ne dogodi da narod, iz straha, ne krene sam da uzima pravdu u svoje ruke.

Migranti su se razbežali pre dolaska policije, a povređeni mladići su prevezeni u bolnicu. U MUP Kantona Sarajevo navode da je patrola po dolasku na mesto obračuna zatekla beživotno telo Berovića.

- Policijski službenici preduzimaju mere i radnje u cilju rasvetljavanja ubistva i teških telesnih povreda. U toku je rad na identifikaciji izvršilaca - saopštio je MUP KS.

Zločin u Otesu šokirao je Sarajevo. Društvene mreže preplavljene su tužnim porukama saučešća porodici ubijenog Berovića, o kome njegovi poznanici imaju samo reči hvale.

Pišu da je bio miroljubiv momak, koji ni mrava ne bi zgazio. Navodno je i ranije u kafiću imao problema s migrantima koji su tu pili po celu noć, a potom odlazili bez plaćanja računa i slično.

Zbog ovog slučaja korisnici društvenih mreža veliki bes iskazuju prema migrantima, pozivajući nadležne da konačno reše ovaj problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!