PRIJAVA MUP PROTIV NENADA NEŠIĆA: Osumnjičen da je pribavio imovinsku korist "Prijedorputevima"

S. M.

17. 11. 2020. u 16:09

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP RS podneli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izveštaj protiv Nenada Nešića, bivšeg vršioca direktora JP"Putevi RS".

ПРИЈАВА МУП ПРОТИВ НЕНАДА НЕШИЋА: Осумњичен да је прибавио имовинску корист Приједорпутевима

Foto D. Pozderović

On je osumnjičen da je privrednom društvu "Prijedorputevi" pribavio imovinsku korist u iznosu od 16.995.385,10 KM.

Iz MUP RS je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP "Putevi RS", kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom "Prijedorputevi" a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

- Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu “Prijedorputevi” a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 KM sa PDV, saopšteno je iz MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima