ĆORIĆ: Potpisan koalicioni sporazum o skupštinskoj većini sa 80 odsto kapaciteta

S.M.

16. 11. 2020. u 17:57

PREDSEDNIK bijeljinskog Gradskog odbora SNSD Nedeljko Ćorić ocienio je da su na izborima za gradonačelnika Bijeljine pobedila obećanja, a ne dela, te istakao da koalicija okupljena oko SNSD neće učiniti ništa na štetu građana, bez obzira na suprotstavljene koncepte gradonačelnika i skupštinske većine.

ЋОРИЋ: Потписан коалициони споразум о скупштинској већини са 80 одсто капацитета

Foto: Printskrin/BNTV

U Bijeljini je 10 stranaka okupljenih oko SNSD potpisalo danas koalicioni sporazum o skupštinskoj većini koja ima 80 odsto političkog kapaciteta u Skupštini grada.

Reč je o sporazumu koalicije koja je podržavala zajedničkog kandidata za gradonačelnika Miću Mićića koji na lokalnim izborima nije osvojio novi mandat, a sporazumu se priključila i SDA.

Ćorić je nazvao je čudnom pojavom izborni rezultat, prema kojem je koalicija osvojila 80 odsto glasova za Skupštinu grada, a 40 odsto glasova za gradonačelnika.

-Evidentno je da ćemo u budućem sazivu Skupštine grada Bijeljina imati dvotrećinsku većinu odbornika i važno je da ostajemo okupljeni oko zajedničkih ciljeva, rekao je Ćorić.

On je dodao da će, ukoliko konačni izborni rezultati potvrde pobjedu kandidata SDS i PDP za gradonačelnika LJubiše Petrovića, na njemu biti najveća odgovornost da ispuni sva obećanja koja je dao građanima Bijeljine.

- Mi ćemo se potruditi da održimo stabilnu skupštinsku većinu, stabilnu vlast i u skladu sa nadležnostima Skupštine grada, koje su velike, imenujemo iz naše koalicije rukovodioce koji će ubuduće biti okosnica kadrovskih rešenja u gradu, najavio je Ćorić.

Sporazum o formiranju skupštinske većine potpisali su SNSD, SPS, Ujedinjena Srpska, Demos, DNS, Socijalistička partija, NDP, Pokret za Bijeljinu, Prva SDS, SDS Semebrija, kao i SDA i on ostavlja mogućnost da se koaliciji pridruže i drugi.

Predsednik SDS Semberija Mićo Mićić rekao je novinarima da njegov protivkandidat Petrović ima veliku prednost i da je, bez obzira na glasove iz inostranstva, on novi gradonačelnik Bijeljine, na čemu mu je čestitao i poželio uspeh.

Mićić je naveo da će kroz koalicioni sporazum ove stranke nastaviti da utiču na život i rad grada, u najboljem interesu građana, ističući da je SDS Semberija kao nova politička stranka druga politička snaga u Bijeljini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)