SVETLOG PUTA MEĐU SVETE: Ugljevički načelnik Vasilije Perić oprostio se od mitropolita Amfilohija

V. M.

31. 10. 2020. u 13:45

MITROPOLIT Amfilofije ostaće zapamćen kao jedan od najsvetlijih u našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i našem rodu, ne samo među našim savremenicima, koji je išao svetim, Isusovim putem,na najbolji način, pa mu je, s razlogom, mesto među svetima, kaže opraštajući se, Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

СВЕТЛОГ ПУТА МЕЂУ СВЕТЕ: Угљевички начелник Василије Перић опростио се од митрополита Амфилохија

Foto: V. Mitrić

On je, inače potpredsednik Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko -tuzlanske Srpske pravoslavne crkve u drugom mandatu.

Perić, kao čovek jako posvećen veri svojoj, u čije je vreme, kako je rekao ovdašnji vladika Fotije, Ugljevik stasao uveliki duhovni centar, ocenjuje da je "upokojeni mitropolit, svim srcem ljubio i Boga, i veru svoj i rod svoj na svakom deliću planete, gde je stizao i duhovno napajao naše ljude".

- Mi u Republici Srpskoj odlično znamo, sećamo se i poštujemo sve ono što je činio brinući se o nama, od početka do kraja svoje arhijereske službe, koju je krasila ljubav,posvećenost, požrtvovanost, odanost i briga za pravoslavni rod svoj - kaže Perić.

- Voleo je da ga dobro čuju svi dok zbori, ali je, i te kako znao, s pažnjom i uvažavanjem da sasluša svakog čoveka od čobanina do akademika. Ovakvi se rađali kao što je mitropolit Amfilofije, koji će, siguran sam, nastaviti da se moli za sve nas i zato mu na svemu veliko i beskrajno hvala za sve - naveo je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!