BRIGA ZA PRIMER: Savčić i Perić posetili spomen-sobu poginulim borcima Ugljevika

V. M.

30. 10. 2020. u 01:45

PREDSEDNIK Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić sastao sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem i predstavnicima lokalne Boračke u toj opštini, a potom je, sa domaćinima, posetio su spomen-sobu za 304 poginulog borca Vojske Republike Srpske koja je u završnoj fazi izgradnje.

БРИГА ЗА ПРИМЕР: Савчић и Перић посетили спомен-собу погинулим борцима Угљевика

Foto: V. Mitrić

Savčić je istakao da kada bi imao moć da uređeje odnose u Republici Srpskoj po pitanju saradnje boračke organizacije i lokalne vlasti onda bi prepisao model Ugljevika.

-U ugljevičkom Centru za kulturu spomen soba naših poginulih saboraca je našla mesto što je posebno zadovoljstvo svih nas- rekao je Savčić, koji je  izrazio zadovoljstvo stanjem u Boračkoj organizaciji Ugljevika, nivoom, sadržajem i vrstom briga koje se prema njegovim rečima poklanjaju demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih u ovoj podmajevičkoj opštini.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da su svi poginuli borci koji su dali svoje živote za opstanak srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske, najzaslužniji za slobodu srpskog naroda.

Foto: V. Mitrić

-Sigurno je da srpski narod ne bi živeo u slobodi da nije bilo onih koji su 90-ih godina na poziv rukovodstva Srpske stali u zaštitu svog naroda i zato se moramo odužiti svim poginulim borcima i njihovim potomcima rekao je Perić. - Srpski narod uspeo jer je stvorena Republika Srpska.Opština Ugljevik je učinila mnogo toga kada je u pitanju boračka populacija i njihovi potomci. Rešili smo stambena pitanja porodica poginulih boraca, invalida rata i u toku je rešavanje stambenog pitanja boraca proteklog odbrambenog rata, i uvek u skladu sa svojim mogućnostima pomažemo ovu populaciju društva- dodao je Perić.

Dužnost i obaveza je istakao je Perić, da svi budu vredniji i marljiviji,  da se pokaže više rada i truda kako bi celukupan srpski narod mogao da živi u boljim uslovima.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je spomen-soba posvećena poginulim borcima i svima koji su bili pripadnici Prve majevičke brigade VRS.

-Ovde se nalaze slike poginulih boraca, eksponati oružja koji su pripadnici naše brigade zarobili od neprijatelja, te ratne fotografije, ali i novinski članci koje je Prva majevička brigada izdavala a to je „Glas Srpske“, „Štit“ - rekao je Marinković.

Foto: V. Mitrić

On je dodao da je iz opštine Ugljevik  poginulo 301 poginulih borca a u spomen sobi je 304 imena, jer su se dve porodice poginulih boraca doselile u ovu opštinu ,pa se  u spomen-sobi nalazi i slika pilota Vojske Srbije Zorana Radosavljevića koji je poginuo braneći svoju zemlju od NATO agresora 1999 godine iznad teritorije opštine Ugljevik.

Nakon podete spomen-sobi Savčić i Perić posetili su i spomnik u izgradnji poginulim borcima koje će biti izgrađen u porti hrama Svetih Vrača Kozme i Damjana u ugljevičkoj mesnoj zajednici Sjver.

Spomen-soba poginulim borcima Ugljevika planirana je da se osvešta i otvori u okviru slavskim svečanosti opštine Ugljevik ali zbog epidemije korona virusa odložena je za drugu priliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!