KORONA UŠLA U DERVENTSKI DOM ZDRAVLJA I VRTIĆ: Zaražena dva lekara i jednogodišnje dete (FOTO)

Ninko Đurić

28. 10. 2020. u 17:49

VIRUS korona, uz izveštaje da je na području opštine samo u utorak novozaraženo 11 a dan ranije jedno manje, ušao je i u Dom zdravlja u Derventi, kao i ovdašnji Dečiji vrtić „Trol“.

КОРОНА УШЛА У ДЕРВЕНТСКИ ДОМ ЗДРАВЉА И ВРТИЋ: Заражена два лекара и једногодишње дете (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Kako „Novosti“ saznaju, uz više medicinskih radnika, u kućnu izolaciju su upućena dva zaražena lekara, a iz dečijeg vrtića tridesetak mališana i pet vaspitača, a od dvoje najmlađih kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korone je i dete sa nešto više od godinu dana!

Međutim, odgovorni u gradu na Ukrini uveravaju da epdemiološka situacija još nije alarmanta, zapravo da je pod kontrolom, bez težih obolenja, sa od ranije i od drugih bolesti dve obolele osobe na bolničkom lečenju u Banjaluci.

Mirko Šaran, direktor derventskog Doma zdravlja, potvrdio nam je da su u ovoj ustanovi zaražena dva lekara, koji su uz još nekoliko medicinskih tehničara poslati na kućnu izolaciju.

Foto: N. Đurić

 

-Jedan od zaraženih lekara je već duže vreme u kućnoj izolaciji pa uskoro očekujemo njegov povratak na radno mesto. Doktorica koja je pozitivna na prisustvo virusa korona, takođe se dobro oseća, ali pošto ima izvesne simptome, takođe poslata je u kućnu izolaciju-rekao nam je dr Šaran.

On dodaje da se, kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, „koliko je njemu poznato“, u kućnoj izolaciji nalaze i dvoje medicinskih tehničara.

-Reč je o tehničarima iz službe Hitne pomoći. Oni se osećaju dobro, bez simptoma su, a u izolaciju su upućeni iz preventivnih razloga pošto su bili u kontaktu sa zaraženim-kaže Šaran.

Gordana Simić, direktorka vrtića „Trol“ takođe nam je potvrdila je prisustvo virusa korona u ovoj javnoj ustanovi utvrđeno kod dvoje mališana, nakon što je to isto učinjeno kod njihovih roditelja.

Foto: N. Đurić

 

-Odmah smo reagovali i uz dvoje pozitivnih mališana, u kućnu izolaciju poslali i dve njihove grupe od ukupno tridesetak dečice, sa njihovih pet vaspitača. Saznajemo da su i roditelji u izolaciji. Tačno je da najmlađe dete kod kojeg je utvrđen virus korone iz jasličke grupe sa nešto više od godine, odnosno nepune dve godine-kaže, za „Novosti“, Simićeva.

Naši sagovornici ističu da se u ovim javnim ustanovama proces rada odvija uobičajeno, uz sve mere predostrožnosti.

STABILNO U MANSTIRU I „ZLATNOM LUGU“

DIREKTOR derventskog Doma zdravlja Mirko Šaran ističe da relativno dobroj epidemiološkoj situaciji u Derventi doprinosi i brza stabilizacija u ovdašnjem manastiru u selu Donja Bišnja i pogotovo u Domu za starije osobe „Zlatni lug“.

-Još nam je nepoznato da li smo i kako, početkom maja, zaista bili pogođeni virusom korona. Evidentno je da su naši korisnici, mahom već bolesni i nepokretni ljudi u poznoj životnoj dobi, osigurani medicinskim, smeštajnim i drugim tretmanima, na najvišem regionalnom i svetskom nivou.

O tome svedoče i prijave ne samo naših sugrađana već i iz okolnih opština, da sigurnost, i u jeku pandemije, traže baš pod našim krovom-kaže, za „Novosti“, Danijela Zemunović-Petrović, vlasnica i direktorka „Zlatnog luga“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a