BANJALUKA UVODI NOVE MERE: Povećavaju se kapaciteti, uvodi lokacija za „auto-testiranje“

R.S.

28. 10. 2020. u 14:56

GRAD Banjaluka, u kojoj je već danima najveći broj novozaraženih u Republici Srpskoj, pripremio je set mera kako bi se stanovništvu pružila pravovremena zdravstvena zaštita.

БАЊАЛУКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Повећавају се капацитети, уводи локација за „ауто-тестирање“

Foto: GU Banjaluka

Najavljeno je nekoliko novih lokacija za testiranja, među kojima je i prostor na Malti (parking kod „Lesnine“), gde će građani biti testirani u svojim automobilima kako bi se izbegao međusobni kontakt.

Takođe, kapacitet za testiranje sa dosadašnjih šest povećan je na deset timova.

Domu zdravlja Banjaluka odobrena su dodatna sredstva, kako bi angažovao dodatni broj nezaposlenih medicinara i onih koji su u penziji.

Povećava se broj kućnih poseta za one građane koji su teško pokretni, nepokretni ili hronični bolesnici kako bi se smanjilo njihovo izlaganje zarazi.

U okviru ovih mera, tim Hitne pomoći biće pojačan sa dodatnim ljudstvom, a u naselju Dolac se, uz postojeću kovid ambulantu, otvara još jedna ambulanta za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama.

Svim medicinskim radnicima odobrena je dodatna stimulacija za rad.

- Neki su angažovani već osam meseci, pod posebnim okolnostima, i to je najmanje što možemo uraditi - istakao je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)