NIŠTA BEZ DECE: Podrška mladim bračnim parovima u Ugljeviku

V.Mitrić

25. 10. 2020. u 17:31

GODIŠNjE se u Ugljeviku rodi oko 120 beba. Mora i treba više. Hoćemo da se u svakom našem selu, zaseoku, kvartu grada, ulici i uličici čuje dečja graja, naglašava u pismu upućenom mladim bračnim parovima svoga zavičaja, Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

НИШТА БЕЗ ДЕЦЕ: Подршка младим брачним паровима у Угљевику

Foto: V. Mitrić

- Imamo odlične vrtiće, koje ćemo i da širimo, gde je cena boravka mališana ionako mala, u odnosu na druge sredine, smanjena sa 135 na 95 KM, imamo sve uređene i opremljene škole, bazen, sportske terene, besplatne škole od raznih sportova, stranih jezika, plivanja, glume ,plesa folklora do onih koji se bave naukom poput Nikola Tesla kampa- navodi Perić.

U ovom delu RS,ne samo što je najveći prosek zarada,1200 KM, „ su najeftinije komunalije, od vode, iznošenja smeća, do grejanja“.

Imamo uređen kraj i grad koji svakom našem gostu „zapadne za oko“.Još pre šest sedam godina, kada je bio naš gost, prvi put, mitropolit Hrizostom je, kad je prošetao Ugljevikom, rekao mi:

-Vajo, zar je moguće da ovako nešto lepo uređenjo, vidi se s ljubavlju i merom ima kod nas.Delovao mu je kao da je u nekoj specijalno uređenoj četvrti nekog velegrada!

Perić je svimakoji su osnovali taze porodice ččestitao i poželeo da u njihove domove stignu nove radosti,“ radosti rađanja dece, nešto navrednije, najlepše, najbogougodnije na svetu“.

I ne samo da to želimo, već smo tu da vam pomognemo šta god možemo.Moja vrata su za vas, kao i do sada, širom otvorena.Pružaćemo vam podršku, kao i do sada, kao što vi podržavate mene i nas.Zajedno možemo mnogo toga da uradimo.Uz vas sam svim srcem da stvorite novi porod, one koji će preuzeti, jednoga dana, brigu o našem gradu i zavičaju.Tu smo da se zajedno radujemo i borimo protiv onog što život nosi.

Kod nas dolaze da rade mnogi ljudi iz Zvornika, Bijeljine, Brčkog, koji su shvatili da je u Ugljeviku svetla budućnost. I vi koji ste stvorili porodice, siguran sam da to i znate i u to verujete.I zato idemo, zajedno, do novih radosti za sve nas, a posebno za mlade naraštaje.

Opština Ugljevik svako novorođeno dete daruje po od 400 do 700 KM.Obezbeđen je i novac za veštačku oplodnju koji iznosi 3000 KM.Mladima koji krenu u sopstveni biznis opština, po donetim odlukama, daje deo novca nepovratno,a za svako otvoreno radno mesto po 2000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna