UBICAMA NOVO SUĐENJE: Ukinuta presuda optuženima za ubistvo Davora Vitića

O. MATAVULj

23. 10. 2020. u 11:02

VRHOVNI sud RS ukinuo je presudu Bošku Kovačeviću (30) i Peri Miroviću (45), kojom su osuđeni na po 12 godina i četiri meseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge.

УБИЦАМА НОВО СУЂЕЊЕ: Укинута пресуда оптуженима за убиство Давора Витића

Foto O. Matavulj

Prvostepenom presudom obojica su proglašeni krivim da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je potvrđen deo presude za nedozvoljeno posedovanje oružja optuženom Miroviću, koji je za to osuđen na šest meseci zatvora.

- Kada je u pitanju teško ubistvo, presuda je ukinuta za obojicu optuženih, dok je Kovačeviću ukinut i deo presude koji se odnosi na nedozvoljeno posedovanje oružja. Predmet je vraćen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu - kaže Despotovićeva.

DVE PUŠKE

NA Davora Vitića je pucano iz dve puške, ali se veštačenjem nije moglo utvrditi iz koje je ispaljen smrtonosni hitac.

Nesporno je pogođen kalibrom 7,9 mm, a iako je reč o različitim puškama obe imaju mogućnost ispaljivanja te municije.

ŽRTVA Davor Vitić, Foto Fejsbuk

Zločin se dogodio 21. jula 2018. na putu u mestu Bogaz kod Han Pijeska. Prema optužnici Kovačević je preko "Fejsbuka" primao preteće poruke od Vitića. Razlog tome je, kako se navodilo u istrazi, bila Kovačevićeva svađa sa suprugom, upravo zbog njene ranije veze s Vitićem. Međusobno su razmenili više poruka i Vitić je najavio Kovačeviću dolazak u Han Pijesak kako bi se obračunali. U optužnici se navodi da su se Kovačević i Mirović dogovorili da ga sačekaju s puškama. Vitića je "golfom 2" dovezao Branko R., a po dolasku su videli optužene kako im idu u susret naoružani, pa su pokušali da pobegnu.

- Optuženi su prema vozilu ispalili dva hica. Vitić je pogođen u čelo - navodilo se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024