REKAO JE DA SE NE OSEĆA DOBRO I DA ŽURI KUĆI: Preminuo za volanom, sa nogom na gasu udario u kola policajca!

N. ĐURIĆ

18. 10. 2020. u 13:33

OSAMDESETTROGODIŠNjAK je preminuo a dva putnička automobila su oštećena, u nesvakidašnjoj nesreći u Prnjavoru.

РЕКАО ЈЕ ДА СЕ НЕ ОСЕЋА ДОБРО И ДА ЖУРИ КУЋИ: Преминуо за воланом, са ногом на гасу ударио у кола полицајца!

Foto: N. Đurić

Udes se dogodio u u petak, Ulici Laze Lazarevića, između Osnovnog suda i Kafea „Koridor“ i samo je pukom srećom izbegnuto da bude ljudskih žrtava.

Kako „Novosti“ saznaju, Milivoja Z. (83) je tokom vožnje pokosio moždani udar. Kako je nesrećnom starcu noga bila na gasu, kolila ser zakucao u automobil ispred sebe, za čijim volanom je bio S. K., policajac u ovdašnjoj Policijskoj stanici.

Očevici su u prvi mah pomislili da je starac za volanom stradao u sudaru.

- Sve se odigralo iznenada i munjevito. Starčev automobil je udario u punoj brzini, a on je ostao nepomičan za volanom. Pritom je, po svemu sudeći, iskočila ručica menjača iz brzine, ali je noga ostala na gasu. Neko od pribranih je „na ključu“ ugasio motor i pozvao Hitnu - ispričali su nam očevici.

U prnjavorskom Domu zdravlja nam je potvrđeno da je Milivoje najpre preminuo a njegov automobil otpozadi udario u poličajev koji je, nadomak pešačkog prelaza, čekao ulazak u drugu ulicu.

AKTIVAN DO POSLEDNjEG DAHA

MILIVOJE Z. važio je za omiljenu, marljivu i, kako se pokazalo, do poslednjeg daha i u 83. godini izuzetno agilnu osobu. Pre nego što će sesti za volan, imao je posla u opštinskoj upravi i pričao je da se „ne oseća dobro, pa je požurio kući“. Moždani udar ga je pokosio samo nekoliko stotina metara dalje. U prnjavorskom Domu zdravlja kažu da je sreća u nesreći da se to nije dogodilo na nekom prometnijem mestu, gde su posledice mogle biti daleko kobnije.

Milivoje je sahranjen u subotu u svojoj Donjoj Ilovi, kod Prnjavora, a iza njega su ostali dva sina, kćerka i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

- Stariji muškarac je kolima hitne pomoći dovezen bez znakova života. Uzaludni su bili pokušaji da ga, injekcijama i na druge načine, reanimiramo. Očito je preminuo pre saobraćajnog udesa, a u tom samrtnom hropcu još jače je pritisnuo papučicu gasa. Pogodio ga je moždani udar, a u njegovom zdravstvenom kartonu stoji da su mu vratne arterije do mozga bile začepljene 80 posto - rekao je, za „Novosti“, Tihomir Mihajlović, lekar u Hitnoj pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)