BANDERE IM ZAMENJUJU ŠLJIVE I VRLJIKE: Anketa o struji potvrdila dnevne muke građana i privrednika

R. Milović

05. 10. 2020. u 10:00

PROBLEMI sa urednim napajanjem električnom strujom ne traju od juče u Sokocu, ali od juče, na stolu načelnika Milovana Bjelice, nalaze se rezultati Ankete o urednom, bolje reći neurednom snabdevanju el. energijom opštine Sokolac.

БАНДЕРЕ ИМ ЗАМЕЊУЈУ ШЉИВЕ И ВРЉИКЕ: Анкета о струји потврдила дневне муке грађана и привредника

Foto: R.M.

-Od udara groma, u Sokocu su u poslednja tri meseca spaljene četiri trafo stanice, a struka treba da kaže zašto. Stanje je katastrofalno, kada je reč o isporuci električne energije ZP "Elektrodistribucija"-Pale. Građani stalno reaguju, reagujemo i mi iz lokalne vlasti, a sve ostaje po starom.Da bi sve to dokumentovali, uputili smo "anketare" da o "struji" čuju šta kažu građani, a šta privrednici.Dobili smo uglavno očekivane informacije -"struje malo ima, malo nema", a problema u izobilju. Štete na kućnim aparatima nesagledive, a tek kod ovdašnjih privrednika. Na uvid evo i "Novostima" početni reztultati "Ankete"- iz kancelarije načelnika Sokoca.

Čitamo strujne jadikovke meštane sela Bjelosavljevići, Kaljine,Bare, Knežine, Sokoloviće...Pažnju privlače izjave privrednika iz industrijske zone "Podromanija"

Na dnevne prekide u isporuci el.energije žali se Janko Vrbarac vlasnik preduzeća "Jankomerc", a sa istim problemima se susreću Miroslav i Mitar Đukić vlasnici nametaja“Stil“koji koriste u radu kompjuterske mašine novije generacije, pa mnogo praznog hodaima ovde 14 zaposlenih.Česti prekidi u napajanju el.energijom prave probleme "Štampariji" Mila Šuke koji radi i za klijente van Sokoca, a najveći blam mu je da mušterijama kaže da kasni zbog "struje", a kasni.

Foto: R.M.

Da zbog "struje" trpi i 130 muznih krava, ali i proces hlađenja mleka u laktofrizu, jer nekako struje nestaje baš u vreme muže krava. Mleko ne može da čeka struju, što pravi probleme u poslovanju-naglašava Nikola Planinčić direktor farme TC"Zona".

Vlasnik firme "Čajević-komerc“ Radivoje Čajević naglašava da su samo u prošlom mesecu iali 25 sati prekida u isporuci el. energije, a najviše problema "struja" pravi "Romanija-putevima".

-Tokom rada na Kamenolomu, u drobioci se zagavi po pet kubnih metara teškog kamena. To se onda mora ručno razbijati. Trpi štetu i asfaltna-baza na kojoj se greje bitumen na 180 stepeni. Kada u procesu rada nestane struje,prinuđeni smo da bacimo pet kubika asfaltnog materijala i 500 l bitumena- kaže za "Novosti" Dragan Buloščić tehnički direktor "Romanija-puteva".

Pod naslovom "Strujni udar" naš list je nedavno ukazao na probleme sa strujom u Sokocu, kada su nadležni u Elektrodistribuciji rekli da na godišnjem nivou za područje Sokoca u modernizaciju mreže ulažu blizu 500.000 maraka i da za ovu godinu neće moći učložiti nova sredstva.

Da baš sve nije tako najslikovitije govori ovo podupiranje elekrto žica stožinamai vrljikama sa ovdašnjih stabala šljiva.Do kada će-ne zna se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri