UMETNOST BRSATSTO JAČA: Ruski umetnik harmonike Jurij Šiškin na prijemu kod Episkopa Fotija

V.Mitrić

30. 09. 2020. u 13:33

NAJPOZNATIJI svetski izvođač na akademskoj harmonici Jurij Šiškin iz Rusije, sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem, sastao se sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem u eparhijskom sedištu u Bijeljini.

УМЕТНОСТ БРСАТСТО ЈАЧА: Руски уметник хармонике Јуриј Шишкин на пријему код Епископа Фотија

Foto privatna arhiva

Vlasika  Fotije kažeda mu je „istinsko zadovoljstvo što je ugostio velikog umetnika, posebno onog koji dolazi iz bratske nam Rusije, koja je po veri bratska i Srbiji i Republici Srpskoij“.

- Razgovarali smo o ruskom Manastiru Svetog Aleksandra Nevskog u Ugljeviku koga su podigli ruski vojnici koji su boravili u mirovnoj misiji, i ta svetinja je mesto srpsko-ruskog prijateljstva, ali i uopšte o našem zajedništvu –priča episkop Fotije, koji je ruskom umetniku ,  u znak dobrodošlice .poklonio je ikonu Presvete Bogorodice .

Ruski umetnik Jurij Šiškin istakao je da ovakvi susreti menjaju život ka boljem,te da oni nisu slučajni.

- Ovaj susret je za mene veliki znak da treba da se još više usavršavam nad svojom dušom i uz pomoću muzike da pomažem ljudima da budu još srećniji - rekao je Šiškin.

Načelnik Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je episkopu Fotiju , „jer i na ovaj način podržava festival „Dani harmonike“ ali i sve duhovne i kulturne aktivnosti na području ove opštine“.

- Radosni smo i srećni što je i ove godine  održan festival, uprkos pandemiji korona virusa, ali i  što smo ugostili Jurija Šiškina koji nam po peti put olazi u Ugljevik“ - rekao je  Perić.

- D ogovorena je a i saradnja sa ruskim umetnikom koja će  biti plodotvorna .Mnogo toga je do sada učinjeno na razvoju festivala a Ugljevik i Republika Srpska postali su po njemu prepoznatljivi u Evropi i svetu.

Prijemu je prisustvovao direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Slaviša Perić koji je organizator festivala „Dani harmonike“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)