STRUJNI "UDAR" U SOKOCU: Problem u napajanju dolazi zbog velikog broja potrošača, kaže rukovodilac Elektrodistribucije

R. Milović

26. 09. 2020. u 11:49

RADNICI elektrodistribucije sa Sokoca i aktivisti opštinskog SDS, ovih se dana, češće, nego ikada pre, susreću i mimoilaze na kućnim pragovima ovdašnjih potošača struje, kako u gradu, tako i na selu.

СТРУЈНИ УДАР У СОКОЦУ: Проблем у напајању долази због великог броја потрошача, каже руководилац Електродистрибуције

Foto: R. Milović

Prvi očitavaju merna brojila, drugi traže potpis na Peticiju, kako bi dokumentovali tvrdnju da je napajanje električnom strujom slabo, neredovno i sa čestim kvarovima na elektro mreži.. Svojevrsni je to sudar Struje i Politike. U tom "strujnom kolu", nije lako biti "pametan" i ostati po strani, jer problem u napajanju strujom, odavno nervira potrošače, bez obzira na "partijsku obojenost". A obojenih ovde ima gotovo podjednako na obe strane. Svesni su da se sa Strujom ne valja igrati, kao ni sa Partijom, bar ne sa obe ruke, jer ste u tom slučaju "provodnik", a na kraju bi mogli biti i "sprženi". Ovde se Kovid-19. namestio kao idealno rešenje. Ne raditi ništa bez rukavica i maske, bar ne dok ne prođu novembarski izbori za načelnike i lokalni parlament.

- Na godišnjem nivou u elektro-mrežu se na Sokocu, u proseku ulaže oko 450.000 maraka. Ovde je od 1997. godine do danas urađena 61 trafostanica, a poslednjih godina uradili smo oko 200 novih priključaka, a samo u ovoj godini još 35. Potrošača, pogotovo ovih industrijskih je sve više i logično je da dolazi do određenih problema u napajanju električnom strujom – kaže za "Novosti" Blaženko Bulajić rukovodilac Elektrodistribucije na Sokocu.

Na ovu temu, a na insistiranje načelnika Sokoca Milovana Bjelice, razgovor je obavljen i sa Acom Stanišićem direktorom ZP "Elektrodistribucija a.d Pale".

- Nismo zadovoljni odgovorom da u ovom trenutku nema dovoljno novca za sanaciju elektro-mreže u Sokocu. Oni moraju da prate razvoj grada i potrebe industrije. Pa nama sada, iz mreže ispada i ulična rasveta, a da ne govrimo kakve to iziskuje kvarova na kućanskim aparatima naših sugrađana.Ne može i ne sme Sokolac da bude pastorče ZPE-Pale, kategoričan je Bjelica.

Očekuju se rezultati "Peticije" i na to reakcija ZPE Pale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri