POKUŠALI DA OBLJUBE DEVOJČICU (12): Prnjavorčani optuženi za napastvovanje maloletnice sredinom jula ove godine

O. MATAVULj

26. 09. 2020. u 08:44

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23) iz Prnjavora kojom se terete za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice.

ПОКУШАЛИ  ДА ОБЉУБЕ ДЕВОЈЧИЦУ (12): Прњаворчани оптужени за напаствовање малолетнице средином јула ове године

Foto: Depositphotos

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, Mehmeda K. tereti za krivično delo pokušaj obljube nad detetom mlađim od 15 godina, dok se Milan N. tereti za pomaganje u tom krivičnom delu.

Radi se o slučaju koji je sredinom jula ove godine potresao javnost u Srpskoj, jer se sve odigralo u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Naime, devojčica je u noćnim satima u društvu 15-godišnjeg prijatelja bila u školskom dvorištu, kada su ih uočili optuženi i okomili se na njih. Devojčicu su počeli da ljube i pipaju po intimnim delovima tela. Do silovanja, srećom, nije došlo zahvaljujući 15-godišnjaku, kao i brzoj reakciji policijske patrole koja je Mehmeda K. i Milana N. uhvatila "na delu".

PRETI IM OSAM GODINA ZATVORA

OBOJICA optuženih poznati su policiji po raznim prekršajnim i krivičnim delima, a u vreme napada su bili pod dejstvom alkohola. Ukoliko se dokaže njihova krivica, obojici preti kazna od najmanje osam godina zatvora.

Iz policije je tada navedeno da su optuženi, po dolasku u dvorište, oterali 15-godišnjaka, a potom se okomili na njegovu drugaricu. Mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je jedan od nasilnika oteo mobilni telefon. On je, zatim, izašao na ulicu i panično mašući uspeo da zaustavi prvi automobil koji je naišao, pa je vozačevim telefonom pozvao policiju i prijavio napad.

OPTUŽNICA Okružno tužilaštvo, Foto D. Pozderović

- Patrola je u Boleslavečkoj ulici zatekla mladiće i devojku. Ona im je ispričala da su, nakon što su oterali njenog druga, napali. Jedan od njih je počeo da je ljubi i dodiruje rukama po intimnim delovima tela. Srećom, policajci su stigli na vreme i sprečili ih u nameri da je siluju - naveli su tada u policiji.

Uz optužnicu, sud je Mehmedu K. produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, dok će se Milan K. braniti sa slobode.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri