POMOĆ ZA GRADNJU SKROMNE KUĆE: Demobilisani borac VRS Zoran Crnomarković dobio građevinski materijal

O. NIKIČEVIĆ

23. 09. 2020. u 10:53

ZORAN Crnomarković, ratni vojni invalid iz srbačkog sela Razboj Lijevče, bio je zadovoljan kada mu je na tek obezbeđen plac stigao kompletan građevinski materijal za gradnju skromne kuće površine oko 30 kvadratnih metara.

ПОМОЋ ЗА ГРАДЊУ СКРОМНЕ КУЋЕ: Демобилисани борац ВРС Зоран Црномарковић добио грађевински материјал

Foto O. N.

Materijal u vrednosti od oko 4.000 maraka dovezli su radnici firme "Sint promet" Sitneši, koja je ponudila najbolje uslove na javnom tenderu BO Srbac.

- Stanujem u jednoj neuslovnoj prostoriji magacina bivšeg Trgovinskog preduzeća "Posavina", i kako nemam zemljišta u vlastitoj svojini, obratio sam se Savetu mesne zajednice u mom selu i na moje veliko zadovoljstvo, uz podršku odbornika Jordana Kuvalje, građevinski plac brzo je pronađen - kaže Zoran i dodaje da je teško ranjen na vozućkom ratištu 1995. godine granatom koja je pričinila višestruki prelom noge koji je ostavio trajni invaliditet.

SREDSTVA OD ČLANARINE I DONACIJA

U BORAČKOJ organizaciji Srbac kažu da se sredstva u Fondu solidarnosti obezbeđuju od boračke članarine i donacija privrednih firmi viših organa vlasti i fondova.

Pokrenuta je i inicijativa da se u stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija uključe i sve političke stranke od kojih se očekuje da smanje izdavanja za bilborde, plakate i letke i da deo tih sredstava uplate na račun Fonda solidarnosti BO Srbac.

Predsednik srbačke Boračke organizacije Goran Plotan sa članovima Upravnog odbora Fonda solidarnosti pri toj organizaciji prisustvovali su primopredaji građevinskog paketa drugog po redu u ovom mesecu, istakavši da će rešavanje stambenih problema demobilisanih boraca biti realnost a ne obećenje.

DONACIJA Građevinski materijal stigao na plac

Foto O. N.

- Na osnovu predloga koji su stigli od 22 mesna boračka odbora sačinjena je lista prioriteta u Fondu, nakon čega se javno i transparentno krenulo u rešavanje najtežih stambenih problema - kaže Plotan i dodaje da im je stalo da BO postane ponos Srpca.

On dodaje da su za kratko vreme isporučeni građevinski paketi za izgradnju dve nove i sanaciju još dve porodične kuće, a do kraja godine u planu je da građevinski materijal dobiju još trojica saboraca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna