SUDU MALO TRI GODINE ROBIJE: Odbijeno priznavanje krivice Nedeljka Dukića za pokušaj ubistva novinara

O. MATAVULj

22. 09. 2020. u 12:44

OKRUŽNI sud u Banjaluci odbio je sporazum o priznavanju krivice, koji je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci sklopilo sa Nedeljkom Dukićem (29) iz Kneževa, optuženim da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (33) pokušao da ubije novinara BN televizije, Vladimira Kovačevića.

СУДУ МАЛО ТРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ: Одбијено признавање кривице Недељка Дукића за покушај убиства новинара

Foto arhiva

Kako nezvanično saznajemo Dukić je pristao na kaznu od tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio. Ranije je odbrana nudila sporazum od dve godine zatvora, na koji tada tužilaštvo nije pristalo.

KOVAČEVIĆ SE NIJE PROTIVIO

VLADIMIR Kovačević kaže, za "Novosti", da ga je tužilaštvo obavestilo o sporazumu sa Nedeljkom Dukićem, i da se nije protivio predloženoj kazni.

- Kazna je manje bitna. Meni je bilo bitno da to znači da on priznaje izvršenje krivičnog dela. Tužilaštvu sam, po ko zna koji put, ponovio da insistiram na otkrivanju nalogodavca, koji do danas nije poznat - rekao je Kovačević.

Zanimljivo je da je ročište za razmatranje sporazuma bilo zatvoreno za javnost, tako da zvanični razlog odbijanja nije poznat. Veruje se da veće nije bilo zadovoljno predloženom kaznom, budući da je Čolić ranije za isto delo osuđen na pet godina zatvora.

Nakon što je sporazum odbačen, suđenje je nastavljeno saslušanjem svedoka odbrane. Miroljub Jurić, vlasnik noćnog kluba "Balkan", u kojem su Dukić i Čolić radili kao službenici obezbeđenja, potvrdio je da je Čolić radio u lokalu u noći premlaćivanja novinara.

- Oni su radili kao redari na ulazu. Posle tog događaja obojicu sam odjavio s posla, jer na posao nisu ni dolazili. S njima nisam imao problema, niti mi je poznato da su od bilo koga oduzimali neke nedozvoljene predmete, jer mi nemamo mogućnost da pretresamo ljude - rekao je Jurić.

OPTUŽEN Nedeljko Dukić

Foto D. Pozderović

O oduzimanju oružja i palica na ulazu u kafić ništa nije znao ni poslovođa "Balkana" Žarko Kovačević, ali nije isključio mogućnost da su Dukić i Čolić to radili.

Optužnicom Dukić se tereti da je zajedno s bokserom Markom Čolićem 26. avgusta 2018. brutalno pretukao Kovačevića. Napadači su novinara čekali pred zgradom u kojoj stanuje, a onda su nasrnuli na njega i izudarali ga teleskopskim palicama. Naneli su mu tešku povredu u vidu nagnječenja mozga, i više lakših povreda glave, uha, ramena, natkolenice...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati