DODIK PISAO TRAMPU: Pozdravio inicijativu američkog predsednika, glavna tema premeštanje ambasade

Tanjug

20. 09. 2020. u 17:59

ДОДИК ПИСАО ТРАМПУ: Поздравио иницијативу америчког председника, главна тема премештање амбасаде

Foto: D. Pozderović/Tanjug

DAN nakon što je podneo zahtev za održavanje vanredne sednice Predsedništa BiH sa inicijativom za premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, srpski član Predsedništva Milorad Dodik je pisao američkom predsedniku Donaldu Trampu

Kako se navodi, Dodik je u pismu pozdravio inicijativu Trampa za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocenivši da je reč o istorijskim sporazumu i izražavajući uverenje da će on doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu regiona.

- Kao srpski član Predsedništva BiH, želim da dam doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga sam u Predsedništvu BiH inicirao prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim - napisao je Dodik Trampu u pismu upućenom 9. septembra.

U nastavku pisma, Dodik je objasnio da je proces donošenja odluka u Predsedništvu BiH takav da sva tri člana moraju glasati "za" i da će za njegov predlog biti potrebno i odobrenje još dva člana Predsedništva.

- Nadam se da će članovi Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda razumeti da bi ova odluka bila veliki doprinos u postizanju konačnog mirovnog rešenja za Izrael, a Bosna i Hercegovina bi sledila primer Sjedinjenih Američkih Država - poručio je Dodik.

Druga dva člana Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, bili su protiv Dodikove ideje o premeštanju Ambasade BiH iz Tela Aviva u Jerusalim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Demagogija i blef

21.09.2020. 08:14

Eto ga na. Dodik Milorade rješava krupna pitanja od značaja za Bliski Istok, odnose Izraela sa arapskim komšijama. Šta da se radi, takav je to kapacitet. Davno je on prevazišao ove lokalne relacije, RS-u, BH-u, balkanska pitanja za njega su sićova. Zaslužuje on više, brže, veće, krupnije, značajnije, zvučnije. Samo da zveči i zvoni.