ODLUKA REPUBLIČKOG ŠTABA RS U BORBI PROTIV VIRUSA KORONA: Sve preventivne mere produžene za 14 dana

S.M.

14. 09. 2020. u 18:50

REPUBLIČKI štab za vanredne situacije danas je produžio sve preventivne mere za još 14 dana, odnosno do 28. septembra, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

ОДЛУКА РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА РС У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА: Све превентивне мере продужене за 14 дана

Foto: Vlada RS

Reč je o ranije donesenim preventinim merama, a kojima se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 ljudi, te radno vreme ugostitetljskih objekata za ishranu i piće od šest do 24 časa.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića u dozvoljenom vremenskom periodu od šest do 24 časa, kako se navodi u saopštenju, odnosi se i na ugostiteljske objekte za smeštaj.

Do 28. septembra dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisao JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske". 

Privredni subjekti kojima je dozvoljen rad, dužni su da ga organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske" za sprečavanje pojave i širenja COVID 19 bolesti na radnom mestu.

Takođe, svi privredni subjekti mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!