DODIK SE OPROSTIO OD VELIKOG ČOVEKA: Preminuo iskreni prijatelj srpskog naroda

O. M.

10. 09. 2020. u 14:39

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da postoje vesti za koje znate da će vas naći, a za koje nikada ne biste voleli da stignu, te da ga je jedna takva jutros zatekla kada su mu javili da je preminuo Arie Livne, njegov prijatelj, drug, brat i prijatelj srpskog naroda i celog sveta.

ДОДИК СЕ ОПРОСТИО ОД ВЕЛИКОГ ЧОВЕКА: Преминуо искрени пријатељ српског народа

Foto: D. Pozderović

Oproštajno pismo srpskog člana Predsedništva BiH povodom smrti Arija Livnea Srna prenosi u celosti: 

- Arie Livne nije bio vršnjak svojih godina, pa ni u ovom trenutku ne mogu da razmišljam da je preminuo vremešni starac, jer Arie je bio sve samo ne star. Arie je bio moj prijatelj, a prijatelji nemaju godine. Arie je bio jedan od najmlađih ljudi sa kojima sam se godinama družio. 

Mlad duhom, životnom energijom, željom da svojim činjenjem ovaj svet učini boljim mestom za život. I gotovo sav njegov život je bio to, rad i trud da ovaj svet bude pravedniji i bolji za sve. Ma koliko da smo dugo zajedno živeli u iskrenom prijateljstvu i ma koliko da je on dugo poživio na ovoj zemlji, ovaj čas za mene je veliki potres i moje biće se buni i ne pristaje na činjenicu da je otišao. Jer Arie i nije otišao, Arie ne može umreti jer ga ja ne mogu zaboraviti. I ma koliko da me raseca i dvoji ta vest da Arie više nije među nama, ovaj drugi osećaj o nezaboravu me sastavlja i podiže iz tuge. Ja i moja duša večno ostajemo posvećeni sećanju na velikog čoveka i humanistu Aria Livnea. 

Arie Livne je bio uz mene i uz srpski narod kada je malo ko hteo biti uz nas. I to je značilo mnogo više nego da smo imali mnogo moćnih ali neiskrenih prijatelja. Zato danas nemam reči da opišem tugu, ali još manje imam reči da opišem radost što sam imao tu čast i taj Božji dar da Arie bude uz mene i uz naš narod i u teškim i lepim trenucima.

Foto: Jevrejski kulturni centar

Zato, zbogom Arie, znam da me i sada gledaš i čitaš ovo pismo, i sigurno misliš da preterujem dok govorim o tebi. Ali znam i da znaš da ovo neću zadržati za sebe, jer želim da celi svet zna bez kakvog čoveka je ostao - napisao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije