VIŠKOVIĆ O KORONI: Postoji rezervni plan ako dođe do širenja virusa

Tanjug

06. 09. 2020. u 23:47

ВИШКОВИЋ О КОРОНИ: Постоји резервни план ако дође до ширења вируса

Foto: D. Pozderović

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska ima rezervni plan ako dođe do širenja korona virusa, ali je istakao da je epidemiološka situacija sada pod kontrolom.

Višković je objasnio da se rezervni plan dobrim delom razlikuje u odnosu mart, odnosno da se neće zatvarati škole.

"Ako bude trebalo da se neko odeljenje stavi u izolaciju i da ima onlajn nastavu, to ćemo raditi. Ako se desi da treba neku školu staviti u izolaciju, i to ćemo raditi", rekao je Višković za Alternativnu televiziju.

On je dodao da je onlajn nastava poslednji korak, ali da želi da veruje da Republika Srpska neće doći u tu poziciju i ukazao da u ovakvoj situaciji odgovornost imaju svi, i prosvetni radnici i roditelji i učenici.

Poručio je da će se protiv onih koji su nesavesni sprovoditi mere sankcija i da to ne treba da shvate kao torturu, prenosi RTRS.

Višković je saglasan da se zbog epidemije šteta svakodnevno uvećava, što niko ne može da zanemari, ali da su projekcije da će do Nove godine manjak prihoda u budžetu biti 240 miliona KM, kao i da bi svi u Srpskoj bili zadovoljni ako ostane na tom nivou.

Rekao je da je tokom epoidemije, prema izveštaju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, izgubljeno oko 12.300 radnih mesta, a da je u istom periodu posao pronašlo oko 11.400 radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)