VEĆ TRI SLUČAJA ZARAZE KORONOM U ŠKOLAMA U RS: Ministarstsvo apeluje na roditelje i nastavnike

R.S.

04. 09. 2020. u 14:03

MINISTARSTVO prosvete i kulture Republike Srpske apelovalo je na roditelje da ne šalju u školu decu ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili ukoliko postoji i najmanja sumnja na zarazu na Kovid 19, kod deteta ili kod roditelja.

ВЕЋ ТРИ СЛУЧАЈА ЗАРАЗЕ КОРОНОМ У ШКОЛАМА У РС: Министарстсво апелује на родитеље и наставнике

Foto: R. S.

Isti poziv se odnosi se i na nastavnike koji imaju simptomatične tegobe.


- Takođe, i u onim slučajevima kada učenici ili roditelji čekaju rezultate testiranja na Kovid 19, pozivamo ih na savesno postupanje, te da ostanu kod kuće i u slučajevima kada je njihovo zdravstveno stanje dobro, sve dok ne dobiju rezultate testiranja - navodi se u saopštenju iz resornog ministarstva.

Takođe, nadležni pozivaju učenike koji imaju određene zdravstvene tegobe, a posebno simptome akutne respiratorne infekcije, kao i njihove roditelje i nastavnike, da se i u ovim slučajevima ophode savesno, ostanu kod kuće, da se jave nadležnom lekaru ili pedijatru i slušaju njihove upute, dok sve sumnje na zarazu ne budu otklonjene, a s jasnim ciljem očuvanja sopstvenog i zdravlja svih drugih iz neposrednog okruženja.

U saopštenju se ističe da je za sve jednako važno da se pridržavaju svih preventivnih mera i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što su redovno održavanje higijene ruku, merenje temperature, poštovanje preporučenog razmaka u kontaktu sa drugim osobama, nošenja zaštitnih maski, kao i svih ostalih preporučenih mera.

Virus korona juče je potvrđen kod jedne učenice banjalučke osnovne škole, te jednog srednjoškolca iz Prijedora. Danas je saopšteno da je virusom korona zaražena i jedna profesorica Politehničke škole u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)