LUČIĆ U POSETI OPŠTINI SOKOLAC: Uskoro završetak dve zgrade u kojima će stanovi biti dodeljeni za 64 porodice

S.M.

03. 09. 2020. u 19:14

ЛУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ СОКОЛАЦ: Ускоро завршетак две зграде у којима ће станови бити додељени за 64 породице

Foto: S.M.

MINISTARSTVO za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara je pomagalo opštinu Sokolac raznim projektima, čija vrednost prelazi 5.500.000 KM, a i dalje pomaže, rekao je resorni ministar Miloš Lučić prilikom današnje posete ovoj lokalnoj zajednici.

Lučić je izjavio da je sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom razgovarao o novim i projektima koji su u toku i naglasio da će uskoro na Sokocu biti završene dve stambene zgrade u kojima će stanovi biti dodeljeni za 64 porodice.

On je naveo da su aktivna dva projekta: "CEB dva - zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smeštaja pružanjem javnih stambenih rešenja" i "Regionalni stambeni program obnove stambenih jedinica i izgradnja stambenih jedinica za povratnike."

Lučić je najavio da će u narednom periodu biti raspisan javni poziv za koji će opštine aplicirati i u okviru kojeg će biti dođljivana pomoć za povratnike izgradnjom lokalnih puteva, elektromreže i vodovoda.

Bjelica je zahvalio Ministarstvu za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara za pomoć u realizaciji više projekta koji su veoma značajni za ovu lokalnu zajednicu.

On je naglasio da je ministra Lučića i njegove saradnike upoznao o situaciji na području opštine Sokolac, o projektima koji su realizovani u prethodnom periodu u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbeglice, o planiranim i projektima čije je sprovođenje u toku.

Foto: S.M.

-Opština Sokolac ima dosta projekata i, da nije bilo podrške ovog ministarstva i dela Saveta ministara, a posebno Vlade RS, mnogo toga ne bismo mogli da završimo, rekao je Bjelica.

On je istakao da je akcenat bio na projektima u oblasti infrastrukture, rešavanju vodosnabdevanja, rešavanju otpadnih voda, sistema za prečišćavanje vode za piće, putne infrastrukture i trenutnim radovima na dva objekta po projektu "CEB dva", koji je u nadležnosti resornih ministarstva.

Na Sokocu je pre dve godine počela izgradnja dva objekta sa 64 stana po projektu "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smeštaja pružanjem javnih stambenih rešenja".

Ovaj projekat realizuje Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara u saradnji sa resornim entitetskim ministarstvima, lokalnim vlastima i UNHCR.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)