MIGRANTI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U SRPSKOJ: Dodik najavio nove mere, sledi deportacija u zemlje porekla

Tanjug

27. 08. 2020. u 20:11

МИГРАНТИ НЕМАЈУ ШТА ДА ТРАЖЕ У СРПСКОЈ: Додик најавио нове мере, следи депортација у земље порекла

Milorad Dodik / Foto D. Pozderović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da migranti nemaju šta da traže u Republici Srpskoj, bez obzira sa koja strane dolaze.

- Nismo mi doveli migrante ovde, pa ni tamo. Oni će se ponovo vratiti tamo i neće biti u Srpskoj. Možemo se igrati toga kola koliko god hoće - rekao je Dodik u Ugljeviku.

On je napomenuo da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH odlučeno da treba preduzeti bitne mere u vezi sa migrantima, vraćati ih u zemlje odakle dolaze.

Naveo je da je iz Pakistana najveći broj migranata, a računa se da ih zvanično ima 10.000, od kojih 7.000 na prostoru Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH.

- Mislili smo da su migranti iz Sirije, iz tih kriznih područja, a najveći broj je iz Pakistana, Avganistana, pa i iz Maroka - naveo je Dodik.

Osvrćući se na izjavu ministra bezbednosti u Savetu ministara Selme Cikotića, da su migranti dobrodošli u BiH zato što troše, Dodik je rekao da za Republiku Srpsku nisu dobrodošli zato što troše i da ih zbog toga Srpska blagonaklono predaje FBiH.

Dodik je podsetio da je pre šest meseci postojao ozbiljan problem kada su migranti napadali ljude u Srpskoj i pljačkali njihove kuće.

- Doneli smo odluku prema kojoj svaka evidencija migranta na teritoriji Srpske znači angažman policije i njegovo prebacivanje ukoliko želi u Sarajevo ili Unsko-sanski kanton - naveo je Dodik.

On je ponovio da na prostoru Republike Srpske neće biti sabirnih centara i da će Srpska nastaviti sa tom politikom.

- Ako oni nama vrate pet autobusa, naravno mogu doći do entitetske linije. Nek šetaju, mi ćemo ih sprečiti i stvari govore da će se oni okrenuti nazad, tako da samo džaba troše gorivo za autobuse - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

kekec

27.08.2020. 20:27

potpuno podrzavam stav gosp.dodiga, ali kako misli da vrati te organizovane muskarce u pakistan, afganistan, maroko itd. kad ovi njihovi nece da ih prime, jer sasma je jasno da ih financiraju i da su ih organizovano i poslali!

Domaćinski

27.08.2020. 21:46

Ako ih je Dzaferović zvanično pozvao da dodju kao njegovi gosti iz Pakistana bio bi osnovni red da ih pošalješ njemu.Kao dobar domaćin ,biće ti zahvalan.

Miki

27.08.2020. 23:00

Odmah ih saljite za Kanadu. Ovde su bezbrizni, niti rade, niti idu u skolu, jednom recju uzivaju. Ako se desi greska pa se zaposle zabole ih ledja i posle 3 meseca invalidska penzija . U medjuvremenu dodje im deko, baka, 14 brace i svi na socijali. Zemlja dembelija, ovo nije ni Marks zamislio.

BOGDAN

28.08.2020. 07:07

KAKVE BRE MIGRANTI TO SU KOLONIZATORI KOJI SVESNO SE USELJAVAJU U REPUBLIKU SRPSKU KAKO BI ZA IZVESNO VREME SRPSKU PROGLASILI ZA NJIHOVU SERIJATSKU ZEMLJU.PROTERAJTE TE PRIMITIVNE HORDE ODAKLE SU DOSLI DOK NIJE KASNO .