KORONA NE POSUSTAJE U SRPSKOJ: 146 pozitivnih i četvoro mrtvih

S.M.

20. 08. 2020. u 12:43

OD poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 časa, izvršeno je testiranje 647 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 146 osoba u Republici Srpskoj.

КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ У СРПСКОЈ: 146 позитивних и четворо мртвих

Foto: D. Pozderović

Radi se o 66 muških i 80 ženskih osoba, od kojih je 27 mlađe, 90 srednje i 29 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 20 osoba je iz Banjaluke, 19 iz Gradiške, 15 iz Pala, po 10 osoba je iz Doboja i Laktaša, devet osoba je iz Teslića, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po šest osoba je iz Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, pet iz Rogatice, četiri osobe iz Prijedora, po tri iz Istočne Ilidže i Srpca, po dve iz Istočnog Novog Sarajeva, Trebinja i Foče i po jedna osoba je iz Bileće, Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Ljubinja, Modriče, Novog Grada, Oštre Luke, Ribnika, Sokoca, Srebrenice, Han Pijeska, Šamca, Šekovića i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Gradiške, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine, ženi starije životne dobi iz Osmaka i ženi starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.509 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 224 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona u RS se do sada oporavilo ukupno 3.948 osoba, testirane su ukupno 59.294 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS  je 259, a pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.239 osoba, a nadzor je završen kod 51.017 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina