TIŠINU PREKIDALI JECAJI: Sahranjene majka i ćerka koje su poginule u Tesliću, dečak se moli da mu otac preživi

Novosti online

18. 08. 2020. u 18:55

TUGA je danas okovala Teslić, a posebno njegovo naselje Banju Vrućicu.

ТИШИНУ ПРЕКИДАЛИ ЈЕЦАЈИ: Сахрањене мајка и ћерка које су погинуле у Теслићу, дечак се моли да му отац преживи

Foto: Avaz

U prisustvu rodbine, komšija, prijatelja, radnih kolega i učenika osnovne i srednje škole, juče su sahranjene Svjetlana (37) i njena kćerka Dragana (19) Livnjak, koje su u subotu smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u naselju Gornji Buletić. 

Rođak ove porodice Tihomir Livnjak organizovao je sahranu, na kojoj se čula grobna tišina, a onda i plač za voljenima koji se daleko čuo. I sam u šoku, smogao je snage da sve protekne u najboljem redu, iako se pred samo iznošenje kovčega iz kuće žalosti i verskog obreda, nad ovim krajem sručio pljusak. 

- Hvala narodu što je došao da nam ublaži bol i tugu. Želim da ova sahrana prođe onako kako smo zamislili, a misli su nam u UKC RS u Banja Luci, gde se lekari bore za život rođaka Zorana i njegove mlađe 4-godišnje kćerke Sofije. Oni su i dalje u komi. Da je da se bar oni izvuku. Vidite, od petočlane složne i vredne porodice, u kući ostade samo njihov sin Dragan (15). Mi ćemo se brinuti za njega, neće on ostati sam, jer na njegova nejaka pleća pala je velika tragedija i bol koju bi teško podneo i stariji čovek - kaže Tihomir Livnjak.

Na posljednji ispraćaj Svjetlani došle su njene radne kolege iz fabrike obuće „Verdi“. Na njihovim licima tuga i neverica. Tu su bile i koleginice poginule devojke i kćerke Dragane koja je tek diplomirala srednju tehničku školu i pre nepun mesec se zaposlila. O ovoj porodici samo reči hvale imao je i komšija Marko Milojević.

Iz OJT Doboj su jučer saopštili da je donesena naredba o otvaranju istrage protiv vozača Audija A6 Gorana Bjelca (20) iz Teslića zbog sumnje da je u saobraćajnoj nesreći kao vozač Audija u sudaru sa Fiatom kojim je upravljao Zoran Livnjak, počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja. 

Prikupljaju se dokazi nakon čega će biti formiran krivični predmet. Tačna je i informacija da Bjelac u vreme saobraćajne nesreće nije imao vozačku dozvolu. Oduzeta mu je pre dva meseca zbog prekoračenja brzine, a pre 10 dana je procesuiran zbog vožnje bez vočačke dozvole.

(Dnevni avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu