PRED DRAGANOM (19) JE BIO ŽIVOT, A SADA JE SA ANĐELIMA: Teslić u šoku posle pogibije majke i ćerke, svi se mole da Zoran preživi (FOTO)

O. MATAVULj

16. 08. 2020. u 22:00

ПРЕД ДРАГАНОМ (19) ЈЕ БИО ЖИВОТ, А САДА ЈЕ СА АНЂЕЛИМА: Теслић у шоку после погибије мајке и ћерке, сви се моле да Зоран преживи (ФОТО)

Foto Facebook

- DA ti je laka crna zemlja, drugarice. Počivaj u miru među anđelima... Zašto uvek najbolji ljudi stradaju?

Molimo se Bogu da barem Zoran preživi i ostane uz svog sina i ćerkicu...

Ovim rečima se na društvenim mrežama prijatelji opraštaju od Svjetlane i Dragane Livnjak, koje su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića. Svi su u šoku i ne mogu da veruju kakva je tragedija snašla ovu porodicu.

Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević kaže da je duboko potresen tragedijom koja je zatekla porodicu Livnjak.

- To su moje komšije i u šoku sam, kao i celi Teslić. Dva člana porodice se još bore za život i činimo sve što možemo da im pomognemo - rekao je Miličević.

Poznanici porodice kažu da Zoran radi kao domar u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš". Stradala Svjetlana i on imaju još jednog sina, koji je u vreme tragedije bio kod kuće i čekao njihov povratak s puta. Nastradala Dragana je ove godine završila srednju školu i pred njom je bio ceo život.

Devojčica (4) je priključena je na aparate za disanje

Svjetlana Livnjak (37) i njena ćerka Dragana (19) poginule su, a Zoran Livnjak (45) i mlađa ćerka S. L. (4) teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića i lekari se bore za njihove živote. Udes se dogodio u subotu oko 23.30 na magistralnom putu Kotor Varoš - Teslić, kada je došlo do direktnog sudara "fijat maree", u kome se vozila porodica Livnjak, i "audija A6", za čijim volanom je bio Goran Bijelac (20) iz Teslića.

Foto: Ustupljene fotografije

Detalj neporedno posle sudara

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Bijelac, koji je "audijem" prešao u levu saobraćajnu traku i direktno udario u "fijat" koji je naišao iz suprotnog pravca. Bijelac je prošao bez povreda, kao i njegova saputnica E. M.

Nezvanično saznajemo da je porodica Livnjak kobnog dana bila na proslavi krštenja deteta kod prijatelja. Nakon proslave vraćali su se kući, u Banju Vrućicu, kada ih je zadesila tragedija.

Od siline udara Svjetlana i Dragana su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i S. L. nakon ukazane pomoći prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Oboje su hospitalizovani na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje.

- Devojčica je primljena sa teškim povredama glave. Priključena je na aparate za disanje, životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene. Njen otac je, takođe, primljen sa teškim povredama glave. I on je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen - navode u UKC RS.

Foto: Fejsbuk

Porodica Livnjak

Očevici govore da su nesrećnoj porodici prvi u pomoć pritekli vozači koji su se zatekli na putu. Uspeli su da iz dečje sedalice izvuku najmlađu devojčicu, koju su odvezli Hitnu pomoć.

Sin je kod kuće čekao njihov povratak s puta

- Ostali članovi porodice bili su zaglavljeni u smrskanom vozilu. To je bila stravična scena. Krvi je bilo posvuda i samo je vozač davao znake života. Majci i starijoj ćerki nije bilo pomoći - pričaju očevici koji su se zatekli na mestu nesreće.

Oni kažu da ništa nisu mogli da učine, te da su unesrećenu porodicu iz olupine izvukli teslički vatrogasci, koji su morali da seku lim i istežu vozilo da bi došli do njih.

- To je bio prizor od kojeg se ledi krv u žilama. U trenutku je cela porodica stradala. Strašno... - govore očevici.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

dvadesetdvadeset

16.08.2020. 22:11

Hocete li vec jednom prestati sa Ledenjem krvi u zilama i poceti da pisete o uzrocima? Audi,brzina,mlad vozac,garant kucao i sms poruke. I stalno tako. Da se budale osveste i prestanu sa rizicnim ponasanjem. Vozim svaki dan i ko god mi ide u susret gleda u telefon i nesto prcka po njemu. Cak i vozaci kamiona. Tako da smo svi izlozeni ovome svaki dan.

Syam

17.08.2020. 03:12

Mladog decks na robiju. Uvesti zakon da ko god razgovaram na telefoni, kuca poruke I tome slicno, kazna godina dana zatvora uz prinudni rad I novcanu nadoknafu ostecenima