KAČAVENDA PREBAČEN IZ BIJELJINE U NOVI SAD: Lekari budno prate stanje umirovljenog vladike

V. Mitrić

15. 08. 2020. u 13:35

UMIROVLjENI episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije, koji je pre sedam dana primljen u Opštu bolnicu „Sveti vračevi“ u Bijeljini, jer je inficiran korona virusom, u petak po podne, prevezen je u Klinički centar u Novi Sad, u Kovid bolnicu, potvrđeno nam je u bijeljinskoj bolnici.

КАЧАВЕНДА ПРЕБАЧЕН ИЗ БИЈЕЉИНЕ У НОВИ САД: Лекари будно прате стање умировљеног владике

Foto: V. Mitrić

U toj ustanovi nam je rečeno da "vladika Vasilije nije otišao iz njihove ustanove, zbog naročitog pogoršanja zdravstvenog stanja, već zato što su na tome insistirali ljudi iz Patrijaršije SPC iz Beograda".

Episkop je posve bio zadovoljan tretmanom osoblja u Bijeljini, ali je, ipak, poslušao predlog nadležnih iz Patrijaršije da bude premešten u bolnicu u Novi Sad.

Lekari u Novom Sadu, kako saznajemo, budno prate njegovo stanje i preduzimaju sve što se, objektivno, može da mu pomognu u lečenju od korona virusa, uz činjenicu da pati od još tri bolesti i da ima 82 godine.

Početkom sedmice bilo je reči da je "zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, krajnje kritičnog, prebačen na lečenje u Beograd, što je vladika demantovao u izjavi za naš list".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati