JUNACIMA VEČNO HVALA! Bogutovo Selo imalo najviše žrtava u minulom ratu (FOTO)

V.Mitrić

10. 08. 2020. u 00:48

U BOGUTOVOM Selu kod Ugljevika meštani, saborci, srodnici, predstavnici BO RS i lokalne vlasti prisustvovali su parastosu za 41 poginulog žitelja tog mesta, pod Majevicom, u redovima VRS, u minulom odbrambeno otadžbinskom ratu.

ЈУНАЦИМА ВЕЧНО ХВАЛА! Богутово Село имало највише жртава у минулом рату (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Evocirano je, kod spomen obeležja palim rodoljubima, sećanje na njihovo junaštvo i žrtvu za slobodu i RS.

Foto: V.Mitrić

Predstavnik opštine Ugljevik, Aleksandar Krstić, rekoa je da se  „na ovaj način čuva od zaborava žrtva svih onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske“.

- Opština Ugljevik neguje sećanje na sve žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata koji su svojim žrtvama omogućili da živimo u slobodi i sigurnoj budućnosti - ukazao je Obradović.

- A, naš zadatak je da se sećamo svih poginulih boraca, poštujemo njihove porodice, ali i da pružamo maksimalnu podršku svim demobilisanim borcima i njihovim porodicama.

Foto: V.Mitrić

Predstavnici mesne zajednice Bogutovo Selo

Predstavnik Boračke organizacije Ugljevika Aleksandar Obradović rekao je da je Mesna zajednica Bogutovo Selo dalo najviše žrtava u proteklom ratu kada je reč o opštini Ugljevik.

Foto: V.Mitrić

Predstavnik Opštine Ugljevik i Boračke Ugljevika


- Iz ovog mesta je u VRS bilo i najviše oficira, njih devet, koji su pored poginulih boraca, i svih demobilisanih boraca dali ogroman doprinos u stvaranju slobode na ovim podmajevičkm prostorima - dodao je Obradović.
                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)