KARANTIN ZATVOREN, RAČUN ISPOSTAVLJEN! Lečeni imaju zdravstveno osiguranje, kažu u Tesliću

Lj. ĐURIĆ

05. 08. 2020. u 06:11

UMESTO da Republički štab za vanredne situacije reguliše plaćanje troškova zdravstvene zaštite i zbrinjavanja zaraženih od virusa korona u dobojskoj regiji, stajanjem po strani uzrokovali su svađu opština u tom regionu.

КАРАНТИН ЗАТВОРЕН, РАЧУН ИСПОСТАВЉЕН! Лечени имају здравствено осигурање, кажу у Теслићу

Foto Lj. Đ.

Naime, odlukom Štaba 5. maja zbog manjka kreveta u dobojskoj Opštoj bolnici Dom učenika u tom gradu određen je za rapublički objekat izolacijskog tipa, kroz koji je do sada prošlo oko 150 pacijenata iz Doboja, Modriče, Šamca, Broda, Petrova, Vukosavlja, Dervente i Teslića.

Kada je karantin prošlog meseca raspušten, opštine su počele da dobijaju fakture za plaćanje troškova smeštaja i lečenja. Grad Doboj je platio troškove za svoje sugrađane, a da to isto učine pobunili su se načelnici Teslića i Dervente.
- Vratili smo dve fakture od ukupno fakturisanih 8.000 KM, kako smo ih dobili pozivanjem na odluku, za nas nenadležnog, Gradskog štaba za vanredne situacije u Doboju. Ako nam Republički štab naloži da platimo smeštaj za naše sugrađane, mi ćemo to učiniti - kaže načelnik Teslića Milan Miličević.

Foto Lj. Đ.

Saša Šumatić


Načelnik Dervente Milorad Simić je ispostavu fakture shvatio kao šalu i takođe se izjasnio da nema nameru da plaća te troškove, jer račun nisu dobili za prethodni smeštaj Dervenćana u Studenstkom centru u Banjaluci.
- Pa ljudi imaju zdravstvenu zaštitu, osigurani su - kaže Simić.
Zbog prašine koja se podigla oko ovog slučaja, iz Doma učenika se sada pravdaju da nije bilo ispostavljanja računa, svesni da ne postoje validni dokumenti na koje bi se pozvali izdajući fakture.
- Lokalne zajednice bi same trebalo da ponude plaćanje, a mi smo im samo poslali brojno stanje lečenih po opštinama, odnosno evidentirali smo smeštene u našoj ustanovi dok je funkcionisala kao karantin - stav je direktora Doma i koordinatora za tehnička pitanja u karantinu Saše Šumatića.


ODBIO DA PLATI I POPRAVKU KROVA
NAČELNIK Opštine Derventa Milorad Simić kaže da je odbio da plati i račun koji mu je ispostavila uprava Kazneno-popravnog doma Doboj, kada su popravljali krov na objektu zatvora.
- Kao obrazloženje su naveli koliko je naših osuđenih sugrađana izdržavalo kaznu u tom zatvoru. Odbio sam, a meni je to slično ovome sada za zaražene koronom - kaže Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a