U DRAMI KOD PRNJAVORA PRAŠTALI I MECI: Puška "šetala" iz ruke u ruku, na kraju pretučen njen vlasnik

N. Đurić

03. 08. 2020. u 16:34

NAKON ukazane lekarske pomoći u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci, na kućno lečenje je poslat Željko Živanić (29), iz Prnjavora, pretučeni akter nesvakidašnje drame proteklog vikenda u Gornjim Smrtićima, gde su, uz hapšenje dvojice učesnika tuče, sevali udarci, a zapraštala je i rafalna paljba, u kojoj srećom niko nije pogođen.

У ДРАМИ КОД ПРЊАВОРА ПРАШТАЛИ  И МЕЦИ: Пушка шетала из руке у руку, на крају претучен њен власник

Foto: D. Pozderović

Ispostavilo se da je, ipak, najdeblji kraj izvukao upravo vlasnik-donosilac puške, pretučeni Željko Živanić.

Prava je sreća da nijedan od pet ispaljenih metaka nikoga nije ni okrznuo, a o žestini i neizvesnosti drame svedoče i saznanja „Novosti“ da je puna automatska puška „šetala“, odnonso prelazila iz ruke u ruku sve četvorice aktera.

Vlasnika puške, potom vlasnika kafane, na kraju dvojice uhapšenih koji su i pretukli vlasnika oružja.

Sve se odigralo u noći između petka i subote ispred ugostiteljskog objekta „Kazablanka“ u Gornjim Smrtićima. Policijskoj stanici u Prnjavoru je dojavljeno da je došlo do fizičkog obračuna između Željka Živanića, i s druge strane Mladena (45) i Dejana (43) Živanića.

Policiji je prijavljeno da Željko Živanić „leži na parking prostoru u besvesnom stanju sa višestrukim povredama“.

PRIJAVE

O TUČI u Gornjim Smrtićima obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaj okvalifikovao kao „ugrožavanje sigurnosti“.

Osim Mladena i Dejana, koji se sumnjiče da su  počinili krivično djelo „telesna povreda“, na tapetu će se naći i treći Živanić. Protiv Željka, koji je doneo i otvorio vatru iz puške, biće podnešen  izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenih krivičnih dela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko-ekspozivnih materija“, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Ubrzo su pristigli i policija i kola Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, kojim je povređeni potom prebačen u UKC u Banjaluku.

- Prema navodima prijave, vlasnik „Kazablanke“ Slobodan Stojčić, je samo za tren uspeo da ispred lokala oduzme od Željka pušku. Nakon toga su Željka fizički napali Mladen i Dejan, pa se gazda bara ponovo umešao u nameri da rastavi zavađene. U tom naguravanju ponovo do svoje puške dolazi Željko, koji po parking prostoru ispaljuje pet hitaca-kazuje izvor „Novosti“.

No, ni to nije bio kraj drame. Razjareni Mladen i Dejan se bacaju na Željka, oduzimaju mu oružje i nanose mu višestruke povrede, od kojih on u besvesnom stanju završava na zemlji. 

Do nalaza ortopeda, u zdravstvenim usatanovama su se izjasnili da povređeni nema preloma, odnosno da je, ipak, reč o lakim telesnim povredama. 

Policajci su iste noći uhapsili Dejana i Mladena Živanića zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo telesna povreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove