DETE NIJE USPEO NI DA VIDI: Marko ubijen tokom proslave rođenja sina, Modričani o detaljima nezapamćene tragedije

Vid Blagojević

26. 07. 2020. u 15:43

GRAĐANI Modriče su još u neverici posle tragedije koja se desila u centru grada pre dve večeri, kada je ubijen Marko Radoš vlasnik kafića Koloseum. Tragedija se desila tokom slavlja povodom rođenje sina Pavla koga nije uspeo ni videti.

ДЕТЕ НИЈЕ УСПЕО НИ ДА ВИДИ: Марко убијен током прославе рођења сина,  Модричани о детаљима незапамћене трагедије

Foto: Vid Blagojević

Danas je u ovom gradu tema svih tema zla sudbina mladića koji je bio oličenje poštenja i dobrote. Smrtovnice nesrećnog Marka izazivaju pažnju svih građani koji ih sa tugom čitaju i krste se.

- Imam 77 godina i stalno sam tu društvenom životu Modriče ali ovakav slučaj ne pamtim. Pamtim dva slična. Negde oko 1965 godine u kafani „Kod Gruje“ ubijen je čovek i krajem osamdesetih kada je u kafiću Bumbar mladić u po bela dana ubio konobara. Umesto da se svi radujemo Pavlu još jednom stanovniku Modriče svi tugujemo.- kaže profesor u penziji Milenko Popović.

Foto: Vid Blagojević

 

Ispred kafića Koloseum gde se desila tragedija zapaljene sveće, slika Markova i srce u kome piše „zauvek u našem srcu“

- On je moj brat, nosio je ime po mom ocu a svom stricu, koji je takođe poginuo u ratu. Sveće ispred kafića smo zapalile ja i moja sestra Dijana, Srce mu poklanjamo i nikada ga nećemo zaboraviti. Bio nam je više do brata. – kroz suze priča Dragana Radoš.

Njegov rođeni brat Mladen se zatvorio u sobu i ne izlazi, ni ti odogovara na pozive.Tek je nakon četrdesetak sati izašao iz svoje sobe i u suzama samo ponavaljao „prokleti ključ“ nezvanično saznajemo.

Oni koji su se zatekli u vreme pucnjeve kažu da su bile scene kao u filmovima, vriska, jauci, bežanje na vrata zaleganje na pod, pozivi u pomoć.

- Pošto sam na prvom spratu u zgradi do kafića čula sam zapomaganje upomoć i zovite hitnu. Brzo sam se spremila i strčala u kafić. Zatekla sam ispred šanka mladića kako leži na podu. Pokušla sam mu pružiti pomoć ali sve je bilo kasno- priča Rada Janković medicinska sestra koja je pokušala pružiti prvu pomoć.

Tragediji je predhodila gužva koju su izazvali Perica Simićević zvani Tica iz Šamca, Suvad Omerović i Nenad Ćuković. Marko Radoš je pokušao da ih razvadi a onda je Simićević pucao u njega. Svi detalji nemilog događaja imaju snimljeni na unutrašnjim kamerama za video nadzor koje je izuzela policija.

Supruga Jelena je sa sinom Pavlom na intezivnoj njezi UKC Banja Luka i tek nako četiri dana od rođenja danas ga je prvi put uzela na svoje ruke nemog pogleda i sa suzama u očima.

Foto: Vid Blagojević

 

Iz policije je stigla zvanična potvrda u kojoj se događaj kvalifikuje kao ubistvo. U kafiću je nađena samo jedna čaura od pištolja „tetejac“

- Policjski službenici su delo kvalifikovali kao ubistvo. Jutros je izvještaj o izvršeno krivičnom delu ubistvo predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje. - rekla nam je Dragana Kerkez portparol Policijske uprave Doboj.

Patolog Ljubomir Curkić je obavio obudukciju tela nesrećnog mladića i kako kaže „utvrdio da se radi o ustrelnoj rani iz blizine, gdje je metak ušao sa prednje strane tela u desno plućno krilo nakon čega je mladić iskrvario od čega je nastupila smrt“

Sahrana Marka Radoša obaviće se sutra(27.07) na starom Pravoslavnom gorblju u Modriči sa početkom u 15 časova.

Foto: Vid Blagojević

PERICA SIMIĆEVIĆ POZNAT POLICIJI

Perica Simićević(29) zvani Tica kako smo nezvanično saznali poznat je organima gonjenja od ranije. Njegova majka Mirjana u Šamcu drži butik i piceriju Bos, dok mu je otac Jovica pre nekoliko godina umro od predozirenja narkoticima.Simićevići su rodom iz Obudovca kod Šamca i u ovom selu Jovicu svi pamte kao izuzetnog borca u proteklom otadžbinskom ratu.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki nadod kaže NE rezoluciji o genocid