SPASLI ŽENU IZ HLADNE REKE: Podvig trojice mladića iz Trebinja i jednog iz Novog Sada

D. CURAĆ

subota, 25. 07. 2020. u 08:38

СПАСЛИ ЖЕНУ ИЗ ХЛАДНЕ РЕКЕ: Подвиг тројице младића из Требиња и једног из Новог Сада

Foto D. Curać

TROJICA mladića iz Trebinja i jedan iz Novog Sada pre nekoliko dana su u Trebinju spasli stariju ženu, koja je usred dana skočila u hladnu reku Trebišnjicu.

Nikola Bokun i Filip Radmilović, kada su se vraćali sa kupanja, u samom centru grada, videli da je sa mosta "Ivo Andrić" u hladnu reku skočila starija žena. Nikola je prvi odreagovo i odmah skočio za njom.

- Nisam mnogo razmišljao. Skočio sam instiktivno sa mosta, žena je plutala na reci. Bila je od deset do 15 sekunda u vodi, i iako je prošlo tek toliko vremena nisam bio siguran da li je uopšte živa - priča Nikola Bokun.
Filip Radmilović i jedan njima nepoznati mladić iz Novog Sada sa obale su doplivali do mesta događaja kako bi pomogli Nikoli.

ČESTITKE IZ CELOG REGIONA

O OVIM mladićima priča celo Trebinje, čestitaju im i ljudi iz regiona, a oni samo skromno kažu da veruju da bi to uradio svaki čovek. U znak njihovog podviga organizovan im je prijem kod gradonačelnika Trebinja, koji je zahavlio mladim Trebinjcima, ali i čoveku iz Novog Sada.

Reči zahvalnosti uputili su i članovi porodice starije žene, koja je ostala živa zahvaljujući ovim hrabrim mladićima.

Foto D. Curać

- Dotrčao sam do čamaca koji su bili vezani, a priskočio mi je u pomoć čovek iz Novog Sada. Ne znam o kome se radi, bio je sa suprugom i detetom, koji su bili u automobilu, i nakon svega odmah je otišao. Zajedno smo skočili u vodu, doplivali do žene i uspeli da je ubacimo u čamac, kojim je doveslao momak koji je takođe odlično odreagovao - kaže Radmilović.

A čamac je dovezao Obrad Stanić iz Trebinja. On je video da se nešto dešava na mostu, a kada je primetio ženu u vodi brzo je došao do čamaca.
- Popeo sam se na ogradu mosta, i nakon što sam video da je telo u vodi dotrčao sam do čamaca. Momci su do tada doplivali, izvukli smo je zajedno na čamac. Ona je bila bez svesti, a na obali su već bile Hitna pomoć i policija, tako da je sve završeno kako treba - istakao je Stanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)