MEĐU ZARAŽENIMA DETE OD 5 GODINA: Epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor

N. Đurić

14. 07. 2020. u 15:39

NA području opštine Prnjavor u protekla 24 časa potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze virusa korona, među kojima je čak i dete od pet godina!

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА ДЕТЕ ОД 5 ГОДИНА: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Foto: Opština Prnjavor

To je saopšteno na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je konstatovano da je „epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom virusa korona-pogoršana“. Istovremeno upućen je apel svim pojedincima ali i kolektivima da poštuju mere zaštite, jer će one, u protivnom, biti pooštrene.

- Reč je o osam osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženima. Zabrinjavajuće je što među zaraženim osobama imamo i dete starosti od pet godina. Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 40 osoba - navedeno je nakon sednice štaba.

Prnjavorčani su upozoreni da je, kako je rečeno, sva „odgovornost na pojedincu“. 

- Neophodno je da svi poštujemo higijenske mere, pa apalujemo na stanovništvo da drži distancu, nosu zaštitne maske, vodi računa o ličnoj i higijeni prostora, smanji okupljanja-rekao je nakon sednice komandant Opštinskog štaba i načelnik opštine, Darko Tomaš.

„Novosti“ saznaju da su među zaraženima i zaposleni u dve ovdašnje firme, pa je štab na oprez i zaštitu pozvao i kolektive.

- Takođe, apelujemo i na privredne subjekte da pojačaju kontrolu nad higijensko-epidemiološkim mjerama, da provode redovnu dezinfekciju i pojačanu higijensku kontrolu. Ukoliko se u narednom periodu ne budu poštovale higijenske mjere, opštinske štab za vanredne situacije će morati reagovati i doneti rekstritivnije mere-poručili su iz prnjavorskog Opštinskog štaba.

Od početka epidemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 57 osoba zaraženih virusom korona, dok je njih 35 oporavljeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!