SEVALE I PESNICE:Fizički obračun advokata tokom sudskog uviđaja u Dragočaju kod Banjaluke

O. MATAVULj

14. 07. 2020. u 08:43 >> 01:50

Pilipović uhapšen i biće podneta krivična prijava

СЕВАЛЕ И ПЕСНИЦЕ:Физички обрачун адвоката током судског увиђаја у Драгочају код Бањалуке

Foto O.Matavulj

BANjALUČKI advokati Milan Romanić i Jovo Pilipović fizički su se sukobili tokom sudskog uviđaja u Dragočaju, a u obračun se umešao Jovin sin Duško Pilipović, koji je napao Romanića i više puta ga izudarao po glavi, zbog čega je uhapšen.

Sve se odigralo minulog vikenda tokom sudskog uviđaja u vezi sa navodnom uzurpacijom zemljišta od strane Jadranka Pilipovića na štetu Ivana Komljenovića, kojeg zastupa Romanić.

- Došlo je do guranja između Romanića i Jove Pilipovića, koji je pao na zemlju. Zatim je Duško Pilipović skočio na Romanića i zadao mu više udaraca po glavi, usled čega je ovaj pao i zadobio telesne povrede - navode u policiji.

Duško je uhapšen i policija će protiv njega podneti krivičnu prijavu Tužilaštvu za nasilničko ponašanje. S druge strane, protiv Jove Pilipovića i Romanića biće podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.

KOMORA: NEDOPUSTIVO PONAŠANjE

PREDSEDNIK banjalučke Advokatske komore Darko Kremenović kaže da nema zvaničnih saznanja o sukobu među advokatima, jer Komora o tome nije obaveštena.Ne ulazeći u konkretan slučaj, smatram da je apsolutno nedopustivo da se advokati tako ponašaju - rekao je Kremenović.

Milan Romanić, za "Novosti" kaže da se nije tukao, već da je bio žrtva napada. Tvrdi da je tačno da su se Jovo i on "pogurali", a da su na njega potom nasrnuli Duško Pilipović i još dve osobe, za koje misli da su njegovi sinovi.

- To je čovek od 150 kilograma i izgleda poput kečera. Nije mi jasno šta će taj čovek na sudskom uviđaju, na koji je došao go do pasa. Jovo i ja smo se pogurali, a onda me taj Duško napao, zajedno sa još dve osobe - priča Romanić.

On kaže da je sreća što se tu zatekao jedan komšija, koji ga je spasao.

- Duško je dohvatio kamen, s namerom da me izudara po glavi, ali ga je taj komšija sprečio i skinuo s mene. Očekujem da će tužilaštvo odraditi svoj posao i naravno da ću, nakon krivičnog postupka, tražiti odštetu - kaže Romanić.

Pojašnjava da se tu radi o višegodišnjem sporu koji njegov klijent ima s Pilipovićima, za koje tvrdi da ne govore istinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave