SRPSKA ĆE GRADITI "BUK BIJELU" - CRNA GORA SE O TOME NEĆE PITATI: Višković objasnio zašto oko te hidroelektrane ne treba da bude spora

Novosti online

13. 03. 2024. u 11:11

REPUBLIKA Srpska će graditi HE "Buk Bijelu", a Crna Gora se o tome neće pitati jer taj projekat ne može da utiče na nju, izjavio je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

СРПСКА ЋЕ ГРАДИТИ БУК БИЈЕЛУ - ЦРНА ГОРА СЕ О ТОМЕ НЕЋЕ ПИТАТИ: Вишковић објаснио зашто око те хидроелектране не треба да буде спора

Foto: Novosti

- Crna Gora bi se pitala da se radi visoka 'Buk Bijela' koja bi zadrla na teritoriju Crne Gore. Mi smo se opredelili za nisku elektranu koja je kompletna na prostoru Republike Srpske. Prema tome, izvinite, rekao je Višković u velikom intervjuu za banjalučke Nezavisne novine.

Višković je to rekao komentarišući stav Vlade Crne Gore da su oni na ovaj projekat stavili tačku.

Upitan za komentar izjave premijera FBiH Nermina Nikšića da je s njim dogovorio izgradnju elektrana na Drini, odgovorio je da bi bilo neozbiljno da se o tome razgovara pre nego što se izjasni Srbija, koja u tom području deli granicu s BiH.

- Ovo što je rekao Nikšić je dobra ideja, ali prethodno treba sesti sa Srbijom. To je srednja Drina, tu bi se mogle sagraditi tri-četiri elektrane sa značajnim kapacitetima, rekao je Višković.

BONUS VIDEO: HVALA BOGU PA JE TO BILO SA NjIM: Aleksandra Belošević o nagoj sceni sa Timotijevićem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave