LAKŠE DO KABINETA: U OŠ "Vuk Karadžić" u Trebinju u toku je izgradnja lifta za decu koja imaju otežano kretanje

D.Curać

25. 01. 2024. u 07:00

U OSNOVNOJ školi "Vuk Karadžić" u Trebinju u toku je izgradnja lifta za decu koja imaju otežano kretanje, za šta je lokalna uprava izdvojila 50.000 KM.

ЛАКШЕ ДО КАБИНЕТА: У ОШ Вук Караџић у Требињу у току је изградња лифта за децу која имају отежано кретање

D. Curać

Učenici sedmog razreda Svetlani Knežević ovim liftom biće olakšan put do kabineta na spratovima, ali kako navodi njena majka Dušanka, to će biti velika pomoć roditeljima koji se trudi da svojoj deci omoguće uslove za nesmetan rad.

- Trudim se da obezbedim sve što je najbolje za moju ćerku. Imamo inače problema kada je u pitanju pristup, a pre par dana molila sam čoveka da pomeri automobil jer nismo mogli da dođemo do škole. Ovaj lift će biti veliko olakšanje i radujemo se što sada može da dođe do kabineta - rekla je Dušanka Knežević.

Radovi na izgradnji lifta počeli su tokom zimskog raspusta i uskoro će biti završeni pošto su ostali samo finalni radovi.

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović istakao je da će ova škola sada u potpunosti biti opremljena za inkluzivno obrazovanje.

Inkluzivna nastava

U TREBINjSKOJ Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" već 10 godina se sprovodi program inkluzivne nastave, prligođen svakom učeniku. Sa đacima radi šest asistenata, obezbeđena su i dva ulaza za decu sa poteškoćama u razvoju, a sa izgradnjom lifta obrazovanje ove kategorije biće podignut na viši nivo.

- Već ranije smo napravili prilaze kako bi deca sa kolicima mogla da uđu u školu, ali nisu mogla izaći na sprat, pa smo podneli molbu Gradskoj upravi Trebinje koja je finansijski pokrila izgradnju lifta. To nam je bio prioritet u ovoj školskoj godini jer imamo nekoliko učenika koji nisu u mogućnosti da dođu do kabineta na spratu - rekao je Vukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)