PRKOSI STEREOTIPIMA: Banjalučanka Sanja Šućur - žena taksista u gradu na Vrbasu

T. CVIJETIĆ

30. 12. 2023. u 17:30

DANAS ćemo u bilo kojem delu Balakana uglavnom videti da su muškarci ti koji voze taksi, a Banjalučanka Sanja Šućur, jedna od retkih pripadnica lepšeg pola, koja je odlučila da se okuša u toj branši, glasno prkosi stereotipima i jasno nam poručuje da se sve može kada žena hoće.

ПРКОСИ СТЕРЕОТИПИМА: Бањалучанка Сања Шућур - жена таксиста у граду на Врбасу

Foto: Privatna arhiva

 Sanja je za "Novosti" ispričala kako je sve to počelo, a i kako ljudi reaguju kada vide ženu za volanom.Rođena je u Banjaluci, završila je školu za građevinskog tehničara, a taksi vozi punih 12 godina.

- Kao taksistkinja radim već punih 12 godina, a na taj posao prijavila sam se na nagovor drugarice, pošto zna da volim da vozim, i obožavam dinamičan posao - priča Sanja.

- Komunikativna sam, društvena sam, duhovita, volim druženje sa prijateljima, odlaske u prirodu - govori nam Sanja, u šta se ekipa "Novosti" i uverila u prijatnoj vožnji koja nosi sa sobom i poverenje i osećaj kao da ovu ženu znate sto godina, što potvrđuju i isustva putnika, sa kojima nikada nije imala loša iskustva.

- Nisam imala do sada loša iskustva sa putnicima, uglavnom se svi pozitivno iznenade kada vide da ja dođem - kazuje Sanja.

Savet devojkama i ženama

ZA kraj prijatnog razgovora Šućur je dala savet svim devojkama i ženama koje žele da budu vozači taksija.

- Devojkama i ženama poručujem da je ovo posao koji nije težak, teže je raditi u marketima i u frizerskim salonima, pa ko voli da vozi, neka slobodno pokuša - kazala je Sanja.

Otkriva nam i jednu zanimljivu anegdotu koja joj se desila.

- Bilo je više angedota, ali ova je specifična, prošle godine sam vozila gradonačelnika za 8. mart, iza je išlo sve obezbeđenje, i u jednom trenutka sam ih izbegla, pa smo se smejali uz konstataciju: "Taksistkinja kidnapovala gradonačelnika" - ispričala je Šućurova.

Pričajući o tome šta je bitno za ovaj posao, Sanja akcenat stavlja na strpljenje.

- Veoma je bitno strpljenje, gužve su velike, a straha nema, jer ko ima strahove, ne može da radi ovaj posao - kazala je Sanja i objasnila nam da su najudaljenija relacija na koju je vozila taksi Teslić i Derventa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)