U BANJALUCI PALO SEDAM DILERA: U policijskoj akciji "Omerta" pretreseno više objekata

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 10. 2023. u 19:24

SEDAM osoba, koji su uhapšeni danas u policijskoj akciji "Omerta", sprovedeni su u Policijsku upravu Banjaluka. Među uhapšenima su, kako je "Novostima" potvrđeno i Aleksandar Miletić i Boris Grujić, obojica odranije poznati policiji.

У БАЊАЛУЦИ ПАЛО СЕДАМ ДИЛЕРА: У полицијској акцији Омерта претресено више објеката

Foto Glas Srpske

Ova akcija se odnosi na neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga. Policija je od ranih jutarnjih časova pretresala objekte na više lokacija u Banjaluci koje su koristili osumnjičeni.

Inače, akcija je rezultat višemesečnog rada policije i tužilaštva. U okviru tih aktivnosti u avgustu je već zaplenjen 1,1 kilogram kokaina, čija je vrednost procenjena na oko 65.000 evra.

Tada je uhapšen Saša Kresojević, a droga je pronađena u bunkeru ispod menjača u njegovom automobilu "audi". Kresojević se od tada nalazi u pritvoru.

Što se tiče uhapšenih, Boris Grujić, je u februaru ove godine već bio predmet akcije "Market" kada je zaplenjen kilogram kokaina. Za taj slučaj Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv državljanina Slovenije Mitje Kontiča, Borisa Grujića i još četiri osobe.

Novčana kazna

ANĐELO Miletić je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci. Kazna mu je zamenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM.

I Aleksandar Miletić je poznat istražnim organima. U junu ove godine nepravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH kome je na svadbi zabio nož u oko. Istragom je obuhvaćen i njegov brat Anđelo Miletić, koji se nalazi u Srbiji. I on je optužen za učešće u premlaćivanju vojnika na svadbi, ali je tokom suđenja naprasno prestao da dolazi na ročišta i za njim je

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)