SAOBRAĆAJNA BEZBEDNOST U FOKUSU: Trebinjski policajci kažnjavaju i pešake i vozače

D.Curać

27. 09. 2023. u 06:00

ZBOG sve većeg broja saobraćajnih prekršaja na području istočne Hercegovine trebinjska policija redovno sprovodi razne akcije, a prilikom poslednje zbog prekršaja kažnjen je popriličan broj vozača, ali i pešaka.

САОБРАЋАЈНА БЕЗБЕДНОСТ У ФОКУСУ: Требињски полицајци кажњавају и пешаке и возаче

D. Curać

Naime, u okviru regionalne kontrole saobraćaja na području Policijske uprave Trebinje kažnjeno je 39 pešaka zbog prekršaja, a najviše zbog prelaska ulice mimo pešačkih prelaza.

- Pešak je dužan da saobraćajnicu prelazi na obeleženom pešačkom prelazu ukoliko nije udaljen više od 100 metara. Na putevima na kojima nema pešačkih prelaza, pešak je dužan da ih pređe pažljivo i najkraćim putem, nakon što se uveri da to može učiniti bezbedno - saopšteno je iz trebinjske PU.

Regionalna kontrola saobraćaja realizovana je prošle nedelje s ciljem otkrivanje i sankcionisanje prekršaja iz odnosa vozač - pešak.

- Ukupno je sankcionisano i 196 vozača, od koji 87 zbog nepropuštanja pešaka da pređu put na obeleženom pešačkom prelazu - naveli su iz PU Trebinje.

Alkohol

ZBOG sedenja za volan u pijanom stanju, na području PU Trebinje za osam meseci ove godine evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda u kojima je četvoro ljudi teško povređeno, 10 lakše, dok je u 26 udesa pričinjena materijalna šteta.

Kako ističu u PU Trebinje, za osam meseci su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su poginula dva pešaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)