PRODAJOM LIMUNADE DO LAPTOPA: Priča o vrednom dečaku Iliji iz Istočnog Sarajeva motivisala dobre ljude

M. REGOJE

07. 08. 2023. u 18:02

GRAĐANI Istočnog Sarajeva već nekoliko dana posećuju maleni štand gde mogu da popiju svežu limunadu i podrže jednog mališana, Iliju, koji bi, u današnje vreme, trebao da bude primer svima nama.

ПРОДАЈОМ ЛИМУНАДЕ ДО ЛАПТОПА: Прича о вредном дечаку Илији из Источног Сарајева мотивисала добре људе

Mariana Regoje

Prema rečima onih koji su posetili Ilijin štand, to je jedna od najukusnijih limunada u Istočnom Sarajevu, jer je, kako ističu, pravljena sa mnogo ljubavi i truda.

Ovaj simpatični dečačić odlučio je da iskoristi lepo vreme i prodajom limunade sakupi novac za kupovinu laptopa.

Ilija je na Ilindan proslavio rođendan, a humanitarno Udruženje "Oplemeni srce" iz Istočnog Sarajeva odlučilo je da mu pokloni laptop i ovaj rođendan mu učini nezaboravnim.

- Ilija je u prvi mah bio vidno iznenađen ovim činom, a onda mu je osmeh ozario lice. Teško je rečima opisati toplinu u iskrenim dečijim očima i njegovu zahvalnost za poklone. Uz laptop je, naravno, dobio i rođendansku tortu, a ovaj rođendan će sigurno pamtiti celog života - rekao je jedan od humanitaraca koji su odlučili da ulepšaju dečaku rođendan i nagrade ga za uloženi trud.

Mali ljudi, velika dela

PORED Ilije, grad Istočno Sarajevo zaista može da se pohvali velikim brojem vredne dece, koja su odlučila da raspust provedu zarađujući svoj prvi dinar, ali u isto vreme i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ilija nije krio sreću dok je u rukama držao novi laptop, a prisutni su ozareno gledali u ručice koje su, poslednjih dana, na veoma visokim temperaturama, pravile najukusniju limunadu u gradu.

- Jedan dečak nas je naučio da se za snove treba boriti - ističu naši sagovornici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)