LJUTA ZBOG ISTINE: Gradonačelnica Benjamina Karić podnela krivičnu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva

T. CVIJETIĆ

30. 06. 2023. u 19:00

GRADONAČELNICA Sarajeva Benjamina Karić podnela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, zbog postavljanja svetlosnih tabli na ulazu u ovaj grad, na kojima, na srpskom i engleskom jeziku, piše da je to "grad 157.000 Srba koji su morali da napuste Sarajevo".

ЉУТА ЗБОГ ИСТИНЕ: Градоначелница  Бењамина Карић поднела кривичну пријаву против колеге из Источног Сарајева

Foto:T.Cvijetić

Prvi čovek Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poručio joj  je da radi svoj posao i da se opusti.

Naime, na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo postavljene su table sa nazivom grada i teritorije grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ovim povodom izjavio da su na ovim tablama istaknuta jedinstvenost koju karakteriše njihov grad, te da je postavljanjem tabla ispunjeno obećanje dato prije nekoliko meseci, podsetiviši na egzodus Srba iz Sarajeva.

- Ovo je grad koji je stvoren od velikog dela 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo - poručio je Ćosić. -  U prvom egzodusu Srba iz Sarajeva koji se desio u aprilu 1992., sa početkom tragičnih ratnih dešavanja, Srbi iz straha za svoju i bezbednost svojih porodica napustili su delove Sarajeva u kojima su bili manjina, a u drugom, najvećem ikad viđenom u zimu 1996. godine, 120.000 Srba napustilo je delove Sarajeva koje su u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranili. Područje Sarajeva napustilo je 99 odsto Srba - istakao je Ćosić.

Prema njegovim rečima, veliki broj Srba iz Sarajeva otišao je u Bijeljinu, Banjaluku, Trebinje, Zvornik, Brčko, Bratunac, Beograd, Niš, Novi Sad, mnoge evropske zemlje, Ameriku, Kanadu, širom svijeta.

 -Opet je na meti Grad Sarajevo, na meti su istina i pravda - navela je Karićeva i Ćosiću poručila da mu je uzaludan trud i da su, kako je navela, došla takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž nikada neće postati istina. - Protiv vas podnosim krivičnu prijavu Sudu BiH, za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Moj tim proverava lokaciju na kojoj je tabla postavljena, ako ste zauzeli milimetar teritorije našeg grada, odgovaraćete i za to.

Ćosić je povodom ove krivične prijave kazao Karićevoj da mora da se navikne da je ovo zemlja u kojoj postoje različita viđenja i mišljenja i da je to vrhunski domet demokratije u svakoj normalnoj zemlji. Dodao da Karićeva mora da nauči da živi u zemlji u kojoj ne postoje mišljenja koja se nameću, nego mišljanja svakog naroda, što je još bitnije, istorijske činjenice.


- Prema tome, idu lepi dani, mislim da treba da se opusti, da ne bude napeta - poručio je Ćosić i dodao da se u gradu u kojem je Karićeva gradonačelnik rodio malo prije nje.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)