HODŽIĆU 17 GODINA ROBIJE: Nakon priznanja krivice Prijedorčanin osuđen za ubistvo Senada Kaltaka

S. MIŠLjENOVIĆ

10. 06. 2023. u 07:00

ADIN Hodžić (23) iz Prijedora nepravosnažno je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva poznanika Senada Kaltaka (66), koga je izbo nožem u prijedorskom naselju Hambarine, 28. januara ove godine.

ХОЏИЋУ 17 ГОДИНА РОБИЈЕ: Након признања кривице Приједорчанин осуђен за убиство Сенада Калтака

Mesto ubistva, porodična kuća Kaltaka, Foto Prijedordanas.com

Presudu je izrekao Okružni sud u Prijedoru, nakon što je Hodžić priznao krivicu i u potpunosti prihvatio sve navode optužnice.

Zločin se dogodio 28. januara ove godine u Kaltakovoj kući. Telo žrtve je pronađeno satima kasnije na livadi, stotinjak metara od kuće. Policija je u kući zatekla krvave tragove, odeću natopljenu krvlju, ali i tragove vučenja koji ukazuju da je telo odvučeno na livadu, verovatno u pokušaju da se zločin prikrije. Žrtva je bila gola do pasa i sumnja se da mu je odeća spala tokom vučenja.

Prvi rezultati istrage ukazivali su da su žrtva i optuženi kritične večeri zajedno pili alkohol, te da je došlo do svađe i fizičkog obračuna koji je okončan ubistvom. Obdukcijom je utvrđeno da su Senadu naneta tri uboda nožem, a preminuo je usled iskrvarenja.

Kobni dan meštani su primetili da je Kaltak "nestao" pa su krenuli da ga traže po naselju. U potrazi za njim učestvovao je i optuženi Hodžić koji je glumio zabrinutost i tvrdio da ne zna šta se desilo Senadu. Spekulisalo je da je tokom potrage upravo on bio taj koji je i pronašao telo, što zvanično nije potvrđeno.

Dolazio u sukob sa zakonom

INAČE, optuženi Adin Hodžić i ranije je dolazio u sukob sa zakonom. U decembru 2021. godine uhapšen je zbog sumnje da je uz pretnju pištoljem opljačkao taksistu Dragoljuba K. od koga je ukrao 110 maraka. Napad je Okvalifikovan kao razbojništvo, budući da je za to delo zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Da tragedija bude još veća Senadov otac Vejsil preminuo je nekoliko sati nakon što je saznao za ubistvo sina. Oni su živeli zajedno i Senad se brinuo o ocu, koji je bio bolestan i nepokretan. Veruje se da je umro od tuge za sinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMA OPRAVDANJA ZA ONO ŠTO STE URADILI SRBIJI! Novak Đoković zagrmeo, ove reči će ceo svet da čuje (VIDEO)