ZLOUPOTREBILI VIŠEMILIONSKE IZNOSE: Načelnik sarajevske opštine Stari Grad pod lupom

S. MIŠLjENOVIĆ

10. 05. 2023. u 08:00

POLICIJA Kantona Sarajevo pretresla je juče 20 lokacija na području opštine Stari Grad u Sarajevu u okviru akcije kodnog naziva "Start".

ЗЛОУПОТРЕБИЛИ ВИШЕМИЛИОНСКE ИЗНОСЕ: Начелник сарајевске општине Стари Град под лупом

Foto Tanjug/AP

Među osumnjičenima u ovoj akciji su Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Opštine Stari grad i još pet osoba, a zbog krivičnih dela organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

- Akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih lica koji se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija. Nakon okončanja aktivnosti, postupajući tužioci će doneti odluku o daljnjim aktivnostima prema osumnjičenima u predmetu - saopšteno je iz tužilštva povodom akcije "Start".

Aktivnosti na terenu se provode i u koordinaciji s

Europolom, jer se sumnja da su određena lica obuhvaćena akcijom koristila Skaj aplikaciju prilikom kriminalnih radnji.

Inače, u danu kada policija pretresa Opštinu Stari grad, Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića, načelnika sarajevske opštine, a tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika u toj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?