TERAPIJA MATIČNIM ĆELIJAMA Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva na lečenju u Moskvi

M. REGOJE

11. 05. 2023. u 05:00

ZDRAVSTVENO stanje Miloša Božovića je bolje, a napredak je evidentan, potvrdio je Milošev otac Aleksandar, koji se pre nekoliko dana vratio iz Moskve.

ТЕРАПИЈА МАТИЧНИМ ЋЕЛИЈАМА Милош Божовић из Источног Сарајева на лечењу у Москви

Mariana Regoje

Miloš se nalazi u jednoj ruskoj klinici u kojoj se leči matičnim ćelijama, a nakon primljene šeste doze, lekari su, ističe Aleksandar, zadovoljni pomakom u njegovom zdravstvenom stanju.

- Miloš je juče primio šestu dozu, a nedelju dana pre petu i sve se odvija planski, kako su i lekari želeli. Planirano je da Miloš primi još jednu dozu pre povratka u Istočno Sarajevo - rekao je Aleksandar Božović.

Prema njegovim rečima, oporavak ide "mic po mic" i to je, ističe, najvažnije.

Podsećamo, Miloš je 19. aprila otputovao na nastavak lečenja u Rusiju. Ranko Skakavac, sekretar OO Crvenog krsta Istočna Ilidža, podsetio je da je na humanitarnim akcijama, koje su organizovane u poslednjih mesec dana na području grada, ali i cele Republike Srpske, za nastavak Miloševog lečenja u Rusiji prikupljeno oko pola miliona KM.

Nada nakon osam godina

MILOŠ Božović je bio golman juniorske ekipe FK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva kada je doživeo tešku povredu glave na utakmici 2014.

Nakon osam godina ležanja u stanju budne kome Miloš je u julu prošle godine dobio mogućnost lečenja matičnim ćelijama u Moskvi. Lani je primio četiri terapije, a za ovih mesec dana, koliko će tamo boraviti, dobiće još tri.

Milošev otac je naglasio da će prikupljeni novac omogućiti Milošu tri terapije matičnim ćelijama u Moskvi.

- Miloš je nakon prvih terapija počeo da reaguje očima, ne glasovno, sada sedi svaki dan, što pre nije mogao, reaguje na bol. Ima sitnih detalja koji su veliki za ovih devet godina koliko se borimo za Miloša - naveo je Milošev otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)