PIJU I VOZE: Hapšenja vozača u Zvorniku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 05. 2023. u 18:26

ZVORNIČKI policajci su, za dana, iz saobraćaj isključili 35, jer su bili u alkoholisanom stanju.

ПИЈУ И ВОЗЕ: Хапшења возача у Зворнику

Foto V Mitrić

Po više osnova, prilikom kontrole, kaženjeno je 58 vozača, a kontrolisano je 953 vozila. Alkotestiranju je podvrgnuto 947 vozača.

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisana su 35 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja vozača, njih 18 je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 grama po kilogramu, osam vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 grama po kilogramu.

Sedam vozača je zadržano, hapšenjem, u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu više od 1,5 g/kg, dok su dvojica odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola. Kažnjena su i tri učesnika u saobraćaju zbog odbijanja podvrgavanju testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, kao i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)