NEGOVANJE TRADICIJE: Festival folklora u Bratuncu na Đurđevdanskim susretima, povodom slave grada (FOTO/VIDEO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 05. 2023. u 20:04

DRUGOG dana kulturnih i sportskih susreta u čast Đurđevdana, slave grada, u holu Doma kulture u Bratuncu otvorena je izložba" Sretenjski Ustav 1835. godine".

НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ: Фестивал фолклора у Братунцу на Ђурђевданским сусретима, поводом славе града (ФОТО/ВИДЕО)

Foto V Mitrić

Priređivači izložbe su dr Aleksandra Milovanović i Filip Cvetković, doktorand, a realizator Pedagoški muzej Beograda. Interesovanje Bratunčana za izložbu je bilo veliko, ali i njihovih komšija i braće sa desne obale Drine, od Ljubovije pa nadalje. Izložbu je u prisustvu gradonačelnika Lazara Prodanovića otvorio doktorand Filip Cvetković.

- Želim da se  lepo provedete i zabavite, da uživate u ovim divnim susretima, koji su okupili sjajne kulturne pregaoce iz Srbije i Republike Srpske - rekao je načelnik opštine Bratunac, dr Lazar Prodanović, koji je svim sugrađanima koji slave Đurđevdan poželeo da ga proslave  na najlepši mogući način, pre svega u zdravlju, sreći i veselju.

A na Trgu Miloša Obilića u organizaciji KUD"Most", Bratunac održan je  "Đurđevski festival folklora. Na festivalu su nastupili KUD"Tamnava", Ub,KUD" Ivo Lola Ribar", Krčedin, KUD"Prota Matija Popović" Milići, -UOT" Birač", Vlasenica, KUD"Most", Bratunac.

Trg je bio krcat ljubiteljima folklora koji su svojim burnim aplauzima izrazili oduševljenje nastupom i igrama spretnih igrača umetničkih društava iz Republike Srpske i matice Srbije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?