U PLANU UPIS 672 UČENIKA Na području Istočnog Sarajeva povećan broj srednjoškolaca

M. REGOJE

04. 05. 2023. u 07:15

NA području grada Istočno Sarajevo u prvi razred u školskoj 2023/2024. godini u četiri srednje škole planiran je upis 672 učenika, što je za oko 40 učenika više nego lani.

У ПЛАНУ УПИС 672 УЧЕНИКА На подручју Источног Сарајева повећан број средњошколаца

Mariana Regoje

Samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi, Aleksandra Berjan navodi da bi u SŠC "Vasilije Ostroški" na Sokocu trebalo da bude primljeno 108 đaka, dok je u sokolačkoj Gimnaziji, u opšti smer, planiran prijem 20 učenika kao i 16 učenika u područnoj školi u Han Pijesku.

- Na računarsko-informatičkom smeru u Sokocu planiran je upis 24 učenika, koliko i u šumarskoj struci za zanimanje šumarski tehničar - dodaje Berjanova.

U SŠC "Pale" planiran je upis 204 učenika. U paljanskoj Gimnaziji, na opštem smeru, očekuje se formiranje dva odeljenja prvog razreda i upis 40 učenika, dok bi na računarsko-informatičkom smeru trebalo da bude upisano 20 učenika.

Berjanova navodi da je po jedno odeljenje planirano na smerovima kulinarskog i arhitektonskog tehničara, po 24 učenika, dok je na smeru turističkog tehničara planiran upis 48 đaka i formiranje dva odeljenja.

Carinski tehničari u Sokocu

U OKVIRU ekonomske struke, za zanimanje carinski tehničar, koji se prvi put uvodi u sokolačkom srednjoškolskom centru, planiran je upis 24 učenika, izjavila je Berjanova.

Budući srednjoškolci biće blagovremeno informisani kada počinje prvi upisni rok u svim školama na području Istočnog Sarajeva.

- Na smeru tehničar CNC tehnologije trebalo bi da budu primljena 24 učenika, a za trogodišnja zanimanja na smerovima auto-mehaničar i instalater po 12 učenika - dodaje Berjanova.

U SŠC "Istočna Ilidža" predviđen je upis 172 učenika prvog razreda. U Gimnaziji, na opštem smeru, planiran je upis 40 učenika, a na društveno-jezičkom smeru 20 učenika.

Berjanova pojašnjava da bi po jedno odeljenje trebalo da bude formirano na smerovima ekonomski tehničar, poslovno-pravni tehničar, farmaceutski tehničar i zubno-stomatološki tehničar, gde je planiran upis po 24 učenika.

Na smerovima muzički saradnik-teoretičar i muzički izvođač planiran je upis po osam učenika.

- U Srednjoj školi "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu, prema planu, trebalo bi da bude upisano 188 učenika - ističe Berjanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)