LOKALU VEĆA PRAVA: Susret načelnika u Ugljeviku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 03. 2023. u 00:28

NAČELNIK Ugljevika Vasilije Perić ugostio je načelnika Teslića Milana Miličevića, načelnika Broda Zorana Vidića, načelnika Modriče Jovicu Radulovića, načelnika Šamca Đorđa Milićevića i načelnika Lopara Radu Savića.

ЛОКАЛУ ВЕЋА ПРАВА: Сусрет начелника у Угљевику

Foto V Mitrić

Načelnik Teslića Milan Miličević  rekao je da je razgovarano o problemima koji su vezani za prva tri meseca prihoda od PDV koji su umanjeni do 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu a bez obzira što je PDV za 20 odsto u porastu.

- Problem je u tome što se sredstva dijele na netransparentan način iz republičkog budžeta, a to su Fond solidarnosti, kompenzacioni fond, kao i sredstava za javne investicije Republike Srpske. To je ono što stvara problem a trebalo bi da budemo jednako tretirani - rekao je Miličević.

On navodi da kad se republika i država zadužuju to čine svojom odlukom a teret vraćanja kredita jeste putem smanjenog priliva PDV- lokalnih zajednica.

- Kad se lokalne zajednice zadužuju traži se saglasnost nadležnog ministarstva, što je uredu ali kada se  republika zadužuje ne pitaju se lokalne zajednice. To treba u budućnosti zakonski promeniti - rekao je Miličević.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je razgovarano i o pitanjima koja se tiču ljudi ovih lokalnih zajednica.

 -Dobro je razmeniti iskustva. Posebno smo razgovarali o smanjenom prilivu PDV-a, kako i na koji način u budućnosti da rešavamo te probleme - rekao je Perić.

Pozitivna iskustva koja su prema Perićevim rečima danas razmenjena dobro će doći ovim lokalnim zajednicama. Inače, sastanku su prisustvovali i delegat u Domu naroda BiH iz SDS-a Želimir Nešković i šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)